Felhívás a Fischer Ágoston Díjra történő jelölésre

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata képviselő-testületének a Fischer Ágoston Óbudai Szociális Díj alapításáról és adományozásának rendjéről szóló rendelete alapján 2019. évben is kiosztásra kerül a Fischer Ágoston Óbudai Szociális Díj, amelyhez az önkormányzat várja a lakosság és a kerület szociális ágazatában tevékenykedő személyek és szervezetek indítványait. A díj adományozható mindazoknak a természetes személyeknek, csoportoknak (szervezeteknek, intézményeknek), akik kiemelkedő tevékenységükkel, vagy életművükkel hozzájárultak Óbuda-Békásmegyer szociális ellátásainak, szolgáltatásainak fejlődéséhez, valamint hátrányos helyzetű lakosai életminőségének javításához.

Fischer Ágoston (1863-1918) pápai káplán 1885-től papként, majd hitoktatóként tevékenykedett. 1900-tól Óbudán a Jó Pásztor zárda és templom, majd az Irgalom Háza lelkésze volt, később a főváros minden kerületében alapított Szent Alajos Segítő Egyletet. 1912-ben saját összekoldult pénzéből megvalósította legfőbb célját, a kallódó fiatalok számára egy ifjúsági otthont, melynek haláláig vezetője volt.Tavaly a Fischer Ágostonról elnevezett elismerést dr. Jászberényi József kapta az Óbuda-Békásmegyeren élő idősek képzéséért végzett tevékenységéért.

A díj adományozásáról a beérkezett indítványok alapján – az odaítélés indokait is tartalmazó határozatban – a képviselő-testület dönt. A díj átadására ünnepélyes keretek között egy fő vagy egy szervezet részére, a „Szociális Munka Napján” kerül sor.

Az indítvány beadásáról bővebben ITT olvashat.

Az indítványok beérkezési határideje: 2019. október 1.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság