Felhívás tulajdonosi, vadgazdálkodási tevékenység végzése kapcsán

Hírek
Közzétéve:

Ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Budapest III. kerület Ürömi út – Magor utca között található, részben erdősült, magántulajdonú területeken 2022. március 10-ét követő időszakban a tulajdonos növénykezelési, területrendezési, erdészeti munkálatokat végez. A munkavégzéshez nagy teljesítményű munkagépeket használnak, a munkálatok előreláthatólag 2022. április 15-el lezárulnak.

A térképen látható, hogy mindkét ingatlan (65817/2 hrsz. és 65804 hrsz.) a Csillaghegyi Árpád Gyógyfürdő felett található, a területüket érintő beavatkozások balesetveszéllyel járhatnak az oda belépő illetéktelenek számára. Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy fokozott figyelemmel, saját felelősségére közelítse meg a területeket, akár áthaladás, séta, sportolási vagy kutyasétáltatás céljából teszi is azt.

Az ingatlanok északi oldalán, az Ürömi út felől vonulnak be várhatóan a gépek, a korábban javításra váró járművek eltávolításra fognak kerülni, biztosítandó a munkagépek bejárását.

Senki ne hagyja a területen a járművét, ne akadályozza a munkálatokat, mivel a bejáró az ingatlan részét képezi, nem közterület.

A beavatkozások várhatóan a növényzetben élő vadon élő állatokat (róka, borz, vaddisznó) helyváltoztatásra késztetik, ezért előfordulhat, hogy nagyobb számban lesz észlelhető a jelenlétük a környező városrészeken.

Ugyanezeken a területeken a járványos állatbetegségek terjedésének visszaszorítása érdekében a területileg illetékes vadásztársaság szakemberei lőfegyver használat mellett diagnosztikai célú állománygyérítést is végeznek napnyugta és reggel 6.00 óra között, amely érinteni fogja a nyugati oldalon található erdőrészlet területét is. A beavatkozások jogszerűen, az előírásoknak megfelelően történnek.

Tekintettel a magántulajdonú ingatlanokra, kérünk mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a területen végzendő munkálatokat, és szíveskedjen tartózkodni a bekerítetlen ingatlanok használatától.

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat

 

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság