Félretájékoztatás parkolás ügyben

Hírek
Közzétéve:

Hétfőn este a Népszava online cikket jelentetett meg Közel százmillióért figyeltetné parkolóőreit Óbuda címmel. Tekintettel arra, hogy Koncz Tamás szerző nem adott érdemi lehetőséget Óbuda önkormányzatának arra, hogy kifejtse álláspontját (munkaidő után, este 19 óra 41 perckor küldött kérdései után 30 perccel a cikk megjelent), ezért egyoldalú és megtévesztő anyag született, melyet számos más internetes portál is átvett. Annak érdekében, hogy a félretájékoztatásnak mielőbb elejét lehessen venni, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az alábbiakat kívánja a cikkhez hozzátenni:

A megjelent, kérdésbe csomagolt tényállítással szemben nem összeférhetetlen a nyílt közbeszerzésen nyertes Operatív Team Kft. és az Óbudai Parkolási Kft-nél parkolás üzemeltetési vezetői feladatokat vállalkozási szerződéssel ellátó, Operatív Team Kft-t vezető Éliás Tibor munkaköre. Mivel azonban az önkormányzat az etikai szempontoknak is maradéktalanul meg kíván felelni, ezért a polgármester kezdeményezi a parkolás üzemeltetési vezetői feladatok ellátására egy másik cég megbízását. A közbeszerzési eljárást a hatályos közbeszerzési törvény rendelkezéseinek megfelelőn folytatta le, melynek keretében megfelelően biztosította az eljárás nyilvánosságát, átláthatóságát és a tisztességes versenyt az eljárás iránt érdeklődő gazdasági szereplők számára. Éliás Tibor sem az eljárás előkészítésében, sem az eljárás lefolytatásában nem vett részt, tehát nem áll fenn a közbeszerzési törvény szerinti összeférhetetlenség, az Óbudai Parkolási Kft-nél betöltött pozíciója semmilyen formában nem okozta a verseny tisztaságának sérelmét.

Ugyancsak nem fedi a valóságot, hogy a parkolási ellenőrök ellenőrzési feladatát elnyerő vállalkozás jóval drágábban dolgozna az előző megbízatásnál. A valóság ezzel szemben az, hogy a nyertes ajánlattevőként kihirdetett Operatív Team Kft. a feladat ellátását az elmúlt évekével megegyező, 157 Ft/parkolóhely díjazás ellenében vállalta. A szerződés hosszabb, 48 hónap időtartamra terjed ki. További fontos tény, hogy mivel a közeljövőben újabb kaszásdűlői területek kerülnek fizetési övezetbe, így növekedni fog a kontrollált terület nagysága is (12706 + 3812 db. parkolóhely).

 

További hír a témában_ 2018.07.03.: Helyreigazítás, amelyet nem hajlandó közölni a Népszava

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság