„Fenn kell tartani nyitottságot a külvilág felé”

Hírek
Közzétéve:

A rendezvényre azokat a nyugdíjasokat várták, akik nem tagjai a kerületi időskluboknak, nem veszik igénybe azok szolgáltatásait. A megjelenteket Müller Istvánné, az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény intézményvezetője szintén köszöntötte, és a közösség fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, a jó közösség az, ahol, ha bármi történik velünk, akkor tudjuk, hogy van egy támasz, melyhez nyugodtan fordulhatunk. A kerület valamennyi intézkedése: a beruházások, a fejlesztések, a szociális intézkedések, a kulturális rendezvények ezt a célt szolgálják.

„Az idősek világnapja izgalmas gondolatokat inspirál. Aktív éveink derekán, de már az életünk felén túl, a tiszteletadás és az önök megbecsülésének kifejezése mellett számunkra egyfajta jövőt fürkésző nézőpont kialakítását is felveti. Annak latolgatását, hogy vajon milyen időskor körvonalazódik számunkra. Önökkel beszélgetve, az önök igényeit és elvárásait megismerve és a magunk közösségépítő munkáját összevetve, évről évre pontosabb lesz ez a kép” – kezdte ünnepi beszédét Bús Balázs polgármester. Hozzátette: ahhoz, hogy valaki megőrizhesse fiatalos optimizmusát és bizakodással teli jó kedvét, feltétlenül szükséges a családi kapcsolatokon túlmutató közösség. Fenn kell ugyanis tartani a külvilágra való nyitottságot, ennek az egyik legmegfelelőbb módja a többi ember társaságának keresése, ehhez pedig az önkormányzat vezetőjeként újabb idős klubok létrehozásával tud hozzájárulni.

Az idősek világnapja alkalmából Varga Mihály, pénzügyminiszter is köszöntötte az időseket. Mint mondta: Olyan országban élünk, ahol sajnos a népességszám csökken, ezért nem engedhetjük meg magunknak, hogy lemondjunk az idősekről. Az idősekre igen is szükség van: szüksége van a családoknak és szüksége van a nemzetnek is. Ugyanis az idősek rendelkeznek egy fontos dologgal, amit úgy nevezünk, tapasztalat. Tapasztalatot pedig csak az idő múlásával lehet megszerezni: a munkával, a családdal, gyermeknevelés töltött évek, az unokákkal törődés során. És erre a tapasztalatra minden országnak, így Magyarországnak is szüksége van! Ez a tapasztalat pedig csak olyan közösségben tud kiteljesedni, mint amilyen itt Óbudán is körülvesz mindannyiunkat. – hangsúlyozta a kerület országgyűlési képviselője.

A köszöntők után a megjelentek „Jöjjön ki Óbudára!” címmel egy operett és musical válogatást tekinthettek meg, amelyben fellépett Janza Kata, Bordás Barbara, Kékkovács Mara, Dolhai Attila és Laki Péter. A műsort követően állófogadáson vehettek részt a kerületi nyugdíjasok.

Isten éltesse a kerület idős polgárait, várjuk szeretettel őket az idősek klubjai programjain is!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Filmforgatás miatt lezárások lesznek a K-hídon és környékén

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Elérkeztünk a tavaszi kaszálás második köréhez

Hírek
Közzétéve:

Európai színtéren is bemutatkozott Civil Üzleti Iskolánk