Fényfüzérekkel díszített HÉV-vel utazhatunk december elején – Ünnepi nosztalgiajárat a H5-ös HÉV vonalán

Hírek
Közzétéve:

A felújított, idei ünnepi szerelvény egy mozdonyból, két kocsiból és egy úgynevezett motorkocsiból áll. A vonattal 2021. december 1. és 5. között, délutánonként utazhatnak a H5-ös vonalon normál díjszabás szerint, előzetes regisztrációt követően.

A “fényhév” normál díjszabás szerint, előre váltott jeggyel, bérlettel vagy egyéb, utazásra jogosító okmánnyal vehető igénybe, azonban az utazáshoz előzetes regisztrációra is szükség van.

Regisztrálni e-mailben lehet a kulonhev@mav-hev.hu címen, az alábbi adatok megadásával:

  • az utazás napja
  • a vonat indulási időpontja
  • a felszállás és a leszállás helye
  • az utasok létszáma (egy e-mailben legfeljebb 5 fő regisztrálhat)

A foglalásokat e-mail-cím alapján rögzítik. Személyes adatok megadása nem szükséges.

Regisztrálni legkésőbb a vonat közlekedését megelőző 2. napon 16 óráig lehet – a szerdai vonatokra tehát például hétfőn 16:00-ig, a vasárnapi vonatokra pedig pénteken 16:00-ig fogadják a jelentkezéseket.

A regisztrációról a vonat indulásáig e-mailben visszaigazolást küldenek. Ha az adott vonatra a helyek már elfogytak, a foglalást elutasítják.

A járaton védettségi igazolvány nélkül is lehet utazni, de a vonaton és a megállókban kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszkot viselni. A maszkviselés nem kötelező a 6 éven aluli gyermekek számára, valamint ha az erre vonatkozó kormányrendelet felsorolt feltételek teljesülnek.

A vonaton kerékpár és a kézipoggyász méretét meghaladó tárgy nem szállítható. A járaton a BKK-nosztalgiajegyek és -bérletek nem érvényesek. A pontos menetrendet itt találják.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság