Várjuk a jelöléseket a Fischer Ágoston-díjra

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2023. május 15-ig várja a javaslatokat a Fischer Ágoston-díj odaítélésére.

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének az általa adományozható elismerésekről szóló 17/2021. (IV.7.) rendelete alapján 2023. évben is kiosztásra kerül a Fischer Ágoston-díj, amelyhez az önkormányzat várja a javaslatokat.

A rendelet értelmében a Fischer Ágoston-díj annak a kiemelkedő tevékenységet kifejtő természetes személynek adományozható, aki Óbuda-Békásmegyer szociális ellátásainak, szolgáltatásainak fejlődéséhez, valamint a hátrányos helyzetű lakosai életminőségének javításához kimagasló teljesítményével vagy életművével hozzájárult. A díjban évente három természetes személy részesülhet.

Az elismerés adományozásáról a Képviselő-testület 2023. június 30-ig dönt. A Díj átadására ünnepélyes keretek között, a „Szociális Munka Napján” kerül sor.

A javaslat feltételei:

A díjazott személyére 2023. május 15-ig javaslatot tehet:

– a Képviselő-testület tagja,

– Óbuda-Békásmegyer Díszpolgára,

– III. kerületi székhellyel rendelkező civil szervezet,

– III. kerületi állandó lakóhellyel rendelkező nagykorú személy.

Önmaga részére történő elismerés adományozására nem tehető javaslat. A javaslatban minimum egy oldal terjedelemben be kell mutatni a javasolt személy Óbuda-Békásmegyer szociális jóléte érdekében kifejtett tevékenységét, illetve részletezni kell a javaslat indokait.

A javaslat benyújtásának módja:

A javaslatot dr. Kiss László polgármester részére címezve a Szociális Főosztályon (személyesen: 1033 Budapest, Fő tér 2., vagy postai úton: 1300 Bp. Pf.: 102.) lehet benyújtani.

Felvilágosítás Károly Katalin főosztályvezetőtől a 4378-663-as telefonszámon kérhető.

A javaslatok beérkezési határideje: 2023. május 15.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság