Fogadj örökbe egy láda futómuskátlit!

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Az Óbuda-Békásmegyert szépítő, tavasszal kihelyezett futómuskátlikat összegyűjtjük és új tulajdonost keresünk számukra: várjuk azokat a virágszerető kerületieket, akik szívesen vállalkoznak arra, hogy a muskátlikat gondozzák és átteleltetik. Az akció során fejenként egy doboz futómuskátlit, összesen 4-5 tövet biztosítunk térítésmentesen.

Ősszel lekerülnek a kandeláberekről, díszoszlopokról a virágok. Közel 2000 tövet szednek le szeptember végén, október elején munkatársaink. Ezek a növények egész nyáron a lakóhelyünket szépítették, most gondos, új tulajdonost keresünk a számukra, hiszen a teleltetést követően még sok-sok erkélyt, teraszt boríthatnak virágba jövőre is.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat várja a virágszerető érdeklődőket, akik a még virágzó futómuskátlikat szívesen átvennék gondozásra, átteleltetésre, ezért három helyszínen biztosítjuk a dobozonként négy-öt tő muskátli ingyenes átvételét (minden érdeklődő egy ládát vihet).

A muskátlitövek szállításra alkalmas papírdobozban lesznek, a szállítást követően szükséges a virágokat cserépbe ültetni.

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a kandeláberekre kihelyezett muskátlitövek megnyúló, laza szárrendszert növesztenek, a szállítás során sérülékenyek.

Erre az akcióra regisztrálni nem szükséges, az érdeklődőket a rendelkezésre álló készlet erejéig három helyszínen szolgáljuk ki.

 

Helyszínek:

2023. október 6. péntek, 15:00-18:00, Békásmegyeri Közösségi Ház (1039 Budapest, Csobánka tér 5.

2023. október 7. szombat, 8:00-10:00, Vörösvári úti Heti Vásár

2023. október 7. szombat, 10:00-12:00, Pók utca 1. (bejárat a Városfal utca felől)

Várjuk Önöket szeretettel és sok-sok muskátlival!

Futómuskátli teleltetése:

Októberben a növényeket metszőollóval metsszük vissza 10–20 centiméterig.

A téli időszakban a töveket tartsuk maximum 12 °C-on, de az optimális hőmérséklet 8–10 °C.

Lehetőleg világos helyet biztosítsunk a növényeknek, és elég, ha havonta egyszer-kétszer öntözzük őket.

Tavasszal a növényeket tegyük ki napos, meleg helyre, így szoktatva vissza őket a kikeleti körülményekhez.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság