Fogadjon örökbe Ön is egy padot!

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Fenntarthatósági Stratégiájának egyik célja kerületünk leromlott állapotú közterületi padjainak felújítása. Ezért is alakítottunk ki együttműködést a JÓbuda Közösségi Alapítvánnyal, akik a Kerék Általános Iskola és Gimnáziumma legyütt felújítottak két padot.

A JÓbuda Közösségi Alapítvány április 25-én padavatót tartott a Pók utcai lakótelep Máltai játszótere melletti fitneszpark két padjánál. Az ünnepélyes átadón dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere is részt vett.

A szervezet a Kerék Általános Iskola és Gimnáziummal együttműködik az ott tanuló ukrajnai menekült gyermekek és családok támogatásában, így merült fel, hogy a két padot az ukrajnából menekül és magyar tanulók közösen újítsák fel.

Az iskolában pályázatot hirdettek, amely keretében 29 nagyszerű pályamű érkezett be, ezek közül a JÓbuda stábja választotta ki a két győztest. Szabó János, harmadik kerületi asztalos készítette el a padok új léceit, ezeket pedig Lénárt Ibolya, az iskola rajztanára a gyerekekkel együtt kifestett.

Szeretnénk elérni, hogy a 2024-es év végéig 100 pad újuljon meg ehhez hasonló „örökbefogadással”, ezért bártorítunk minden, harmadik kerületben telephellyel rendelkező céget, civil szervezetet, helyu iskolát, lakóközösséget, baráti társaságot és magánszemélyt is, hogy fogadjanak örökbe és viseljék gondját egy-egy közterületen lévő padnak.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság