Fogyatékossággal élő művészek alkotásai az Esernyősben – Október 18. a magyar festészet napja

Hírek
Közzétéve:

Az Esernyős Galériában (1033 Budapest, Fő tér 2.) megnyílt Lámpások birodalma című kiállítás a L’Art 21 Kárpát-medencei képzőművészeti programsorozat keretén belül valósul meg. A kezdeményezés két évtizede nyújt lehetőséget tehetséges értelmi fogyatékossággal élő felnőttek művészeti képzésére.

A program célja, hogy lehetőséget biztosítson arra, hogy a fogyatékossággal élők a művészet eszközeinek segítségével fejezhessék ki érzelmeiket, gondolataikat.

Az Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány a társadalmi elfogadás és a közös felelősségvállalás előremozdításának érdekében mutatja be fogyatékossággal élő társaink tehetségét, munkáját, életét. A művek bizonyítják, hogy ezek a tehetséges alkotók milyen érzékenységgel tudják bemutatni a mindnyájunkat foglalkoztató kérdéseket.

A Lámpások birodalma kiállítás kapcsolódik a magyar festészet napjához, amelyet október 18-án, Lukács-napon ünnepelünk. Megemlékezve arról, hogy Szent Lukács az orvosok mellett a festőművészek védőszentje és a képzőművészet patrónusa is.

 

Illusztrációnk Agonács Csaba Hasonmás című festményének felhasználásával készült. Az alkotás szintén megtekinthető a kiállításon

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság