Fókuszban az egészség – Egészségnap a Szent Margit Rendelőintézetben

Hírek
Közzétéve:

Az eseménysorozattal a szakemberek arra szeretnék felhívni a lakosság figyelmét, hogy a korai szűrésekkel és a helyes életmód kialakításával magunk is sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért.

A szombati egészségnapon az érdeklődők tízféle szűrővizsgálaton vehettek részt. Volt testösszetétel mérés, táplálkozási és mozgás tanácsadás, anyajegyszűrés, látóélesség-vizsgálat, prosztata szűrés, szájüregi szűrés, légzésfunkció vizsgálat, légzőszervi allergia teszt, kardiológiai és mentális állapotfelmérés. Emellett a vállalkozó szelleműek a délelőtt folyamán három alkalommal is kipróbálhatták az átmozgató gyógytornát, melynek fontosságát mozgásszegény korunkban talán nem is kell hangsúlyozni.

Az egészségnap a már megszokott magas látogatószámmal zajlott, az érdeklődők jellemzően 2-3 fajta szűrésen vettek részt. A vizsgálatokon a hölgyek most is jóval magasabb arányban vettek részt férfi társaiknál. Ugyanakkor Szente Zsuzsa, az intézmény ápolási igazgatója elmondta: ez a tendencia évről-évre változik. A tapasztalat az, hogy egyre magasabb számban vesz részt a férfi lakosság is a szűrővizsgálatokon.

A legnépszerűbb az anyajegyszűrés, a vércukor- és koleszterinszint mérés, valamint a kardiológiai szűrés volt. A látogatók javaslatokat, tanácsokat is kaptak a szakorvosoktól, amelyekkel még többet tehetnek egészségük megőrzése vagy visszanyerése érdekében.

A koronavírus-járvány miatt a CO mérés a mostani szűrőnapon elmaradt, ugyanakkor a maximális biztonság érdekében nem maradt el a testhőmérséklet mérés és kézfertőtlenítés sem a bejáratnál.

Az Egészségkörút program ezzel az eseménnyel nem ért véget, az Óbudai Egészségfejlesztési Iroda jövőre ismét újabb programokkal készül a kerületiek egészségének megőrzése érdekében.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság