Folyamatos a fertőtlenítés és a tesztelés a kerületben – Nagyon biztatóak és örömteliek az eredmények

Hírek
Közzétéve:

Az önkormányzati fenntartású óvodákban, bölcsődékben, továbbá a kerületi polgármesteri hivatalban a munkatársak ingyenes és önkéntes koronavírus-tesztelése megtörtént a héten. A mai napon, pénteken fejeződött be.

Az antigén gyorsteszteket a fővárosi önkormányzat bocsátotta a kerület rendelkezésére.

A hivatali munkatársak között 202 tesztet végeztünk el, pozitív teszteredményt senki sem produkált.

A kerületi gyermekintézményekben 493 dolgozót teszteltünk, szintén valamennyi eredmény negatív lett.

A kerületi védőnői hálózat munkatársainak külön köszönjük, hogy a tesztek elvégzésében a segítségünkre voltak.

Önkormányzatunk a központilag eljuttatott védőfelszereléseket még a decemberi hónapban kiszállította a kerületi intézményekbe, az óvodák és a bölcsődék mellett a szociális intézményekbe és a nyugdíjasotthonokba.

A téli szünet előtti záráskor, illetve a két decemberi ünnep között megtörtént minden önkormányzati intézmény fertőtlenítése.

Emellett, ha egy intézményből koronavírus-fertőzésről, illetve ennek gyanújáról értesítés érkezik, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megbízásából szakemberek az érintett épület teljes körű, soron kívüli fertőtlenítéséről gondoskodnak. A vegyszeres mellett ózongenerátoros fertőtlenítést is alkalmaznak.

A kormány által juttatott védőeszközök mellett a harmadik kerületi önkormányzat rendszeresen – a központi ellátásnál gyakrabban – szállít az óvodákba, bölcsődékbe, háziorvosi és szakorvosi rendelőkbe sebészeti maszkot, gumikesztyűt és fertőtlenítőszert (takarításhoz és felületfertőtlenítéshez egyaránt) az igényeknek megfelelően, hozzájárulva a biztonságos munkához.

Szintén a fertőzés megelőzését szolgálja, hogy a kerületi gyermekintézményeket érintésmentes lázmérőkkel látta el önkormányzatunk.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság