Folyamatos kerületünkben a hó eltakarítása és a síkosságmentesítés – Tegyünk együtt a biztonságos közlekedésért!

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Nagy mennyiségű csapadék hullott fővárosunkban. Összegyűjtöttük, hogy kerületünkben az egyes területeken kinek a feladata a hó eltakarítása és a csúszásmentesség biztosítása. Kérjük, az ingatlanok tulajdonosait, kezelőit, használóit, hogy a járdákon gondoskodjanak a biztonságos közlekedésről! Köszönjük!

Kerületünkben az utakon és parkolókban a hóeltakarítás és a síkosságmentesítés az FKF Nonprofit Zrt. feladata. Jelenleg is folyamatosan jelen vannak és dolgoznak munkagépeik.

A lakosság ellátása szempontjából fontos óbuda-békásmegyeri közintézmények, intézmények, létesítmények körül önkormányzatunk saját állományával végezi a hóeltakarítást és síkosságmentesítést. Amikor ezzel a feladattal elkészülnek, akkor folytatják a munkát a parkokon átvezető járdák tisztán- és síkosságmentesen tartásával Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet munkatársai.

Kérjük, ebben az évben se feledkezzenek meg róla, hogy a járda tisztántartásáról az ingatlan tulajdonosának, kezelőjének, használójának kell gondoskodnia. Ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület letakarítása szintén az ő feladatuk.

Kerületünkben az összesen 68 ezer négyzetméternyi útszakasz szórására munkatársaink kizárólag zeolitőrleményt használnak. Ennek használata megfelel a jogszabályi előírásoknak, környezetkímélő eljárás és az állatok lábát sem irritálja és nem sérti fel.

Mindannyiunk biztonsága érdekében, kérjük, figyeljenek a járdaszakaszok, közös területek megfelelő csúszásmentességére és biztonságára!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság