Folyamatosak a városüzemeltetési feladatok kerületünkben: síkosságmentesítés, nagytakarítás, fertőtlenítés

Hírek
Közzétéve:

Kollégáink a parkolóőrökkel kiegészülve minden egyes nap egy-egy kerületrészen nagytakarítást tartottak, ahol sor került az eldobált, világító szemét és az  illegális hulladékok összegyűjtésére: ennek során mintegy 57 köbméternyi hulladékot szedtek össze.

A járdaseprési, utcabútor takarítási munkálatok is folytatódtak a Római téren, a Vízimolnár utcában, a Vízimalom sétányon, az Amfiteátrum utcában, a Kadosa utcában, a Városfal utcában, az  Ányos utcában, a Pethe Ferenc téren, a Búza utcában, a Szérűskert utcában, a Köles utcában, a Harang utcában, a Kórház utcában, a Vihar utcában, a Szentendrei úton, a Kiskorona utcában, a Vöröskereszt utcában, a Raktár utcában, a Zápor utcában, a Szőlő utcában, a Kerék utcában, a Flórián téren, a Lajos utcában, a Holdudvar Parkban, a Pacsirtamező utcában, a Tímár utcában, a San Marco utcában, az Ágoston utcában, a Zápor utcában, a Kiskorona utcában, a Vihar utcában, a Berend utcában, a Váradi utcában, a Hollós Korvin Lajos utcában, a Zsirai Miklós utcában, a Csobánka téren, a Heltai Jenő téren, a Füst Milán utcában, a Gyűrű utcában, a Pünkösdfürdő utcában, a Juhász Gyula utcában, a Hatvany Lajos utcában és a Budakalász utcában.

Az utcabútorok felújítása is nagy erőkkel zajlik, eddig 37 pad került felújításra, és ez a munka a következő hetekben is folytatódik.

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének Köztisztasági csoportja a pandémia kapcsán felmerülő védekezésben is aktívan részt vesz. Két óvodát fertőtlenítettek teljes körűen koronavírus gyanú miatt.

Az útjavítási tevékenységek célja a közlekedési jogszabályok előírásainak megfelelő közúti közlekedés biztosítása, a balesetveszélyes helyzetek csökkentése, a gépjármű és gyalogos forgalom zavartalan megvalósulása. Jelenleg a lokális út- és járda javítási tevékenység az időjárás és az érvényben lévő bontási tilalom miatt korlátozottan zajlik. Az út és járdajavítási szakipari munkák a közvetlen balesetveszélyes kátyúk, járdahibák ideiglenes javítására redukálódnak a balesetveszély elhárítása érdekében. A hibák teljes körű megszüntetésére és javítására tavasztól nyílik majd lehetőség.

Út- és járdafelújítás, akadálymentesítés idén eddig 1200 négyzetméteren valósult meg.

A kollégák részt vesznek a „Takarítsuk meg az országot” projektben, amelynek keretében 15 helyszínen számolták fel az illegálishulladék-lerakatokat. Ezekről a helyszínekről mintegy 270 köbméter hulladék került elszállításra.

A parkok takarítása is folyamatos, jelenleg az őszi lombgyűjtést követően lehullott avar gyűjtése zajlik a parkolóőrök segítségével. A lombgyűjtés egyelőre azon helyszínekre korlátozódik, ahol nem kerültek kialakításra lombkupacok ősszel, mivel ezeken a területrészeken az összegyűjtött avar a talaj védelmét és a kisállatok telelőhelyének biztosítását szolgálja. Ezeken a területrészeken csak a kisállatok áttelelése után (előreláthatólag március közepétől) kezdődhet meg az avar gyűjtése. Az összegyűjtött zöldhulladék komposztálókba kerül, elősegítve a környezetkímélő hulladékgazdálkodást a kerületben.

A kerület játszótereinek, fitneszparkjainak takarítása, karbantartása, a sérült játékok cseréje a héten kezdődik meg. Először a Juhász Gyula utcai játszótér, majd a Holdudvar park, a Polgár utcai játszótér, az Akácfa utcai, a Budakalász utcai, a Jós utcai, a Királyok útján lévő, a Miklós téri, a Nagyszombat utcai, a Kanóc utcai és a Szindbád utcai játszótér kerül sorra. A takarítás mellett a játszóeszközök biztonsági felülvizsgálata is megtörténik.

Az elmúlt hetek szélsőséges időjárása miatt a kollégák a kerület síkosságmentesítését is elvégezték mintegy 68 ezer négyzetméteren, valamint a viharos, szeles időjárást követően viharkár-mentesítettek.

Emellett hat komposztkeretet is kihelyeztek, valamint kilenc virágládát javítottak meg.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság