Folyamatosan gyűjtjük és elszállíttatjuk az illegális hulladékot a közterületekről

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Az illegálisan kihelyezett hulladék elszállítása, a terület megtisztítása időről időre óriási összegeket emészt fel önkormányzatunk költségvetéséből. Ezúttal a Barackos út környékén zajlik a terület mentesítése.

Sajnos Óbuda-Békásmegyeren is kiterjedt területeken van jelen az illegális hulladék kihelyezése. A szennyezett helyszínek mentesítése évről-évre hatalmas költségek megfizetését rója önkormányzatunkra.

Több mint 3 olimpiai úszómedencényi összegyűjtött illegális hulladék

Az idei évben Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat csak mostanáig már 12 400 köbméter illegális hulladékot szállíttatott el az érintett területekről. Hogy feltudjuk mérni, milyen hatalmas mennyiségről van szó, összehasonlításképpen álljon itt: egy olimpiai úszómedence térfogata 3 750 köbméter…

A fenti számadatok alapján tehát az év első felében már több mint három olimpiai úszómedencét tudtunk volna megtölteni az elszállított illegálissan kihelyezett szeméttel. A hulladék elszállítását és a közterületek mentesítését a harmadik kerületi városüzemeltetés munkatársai folyamatosan végzik.

Területről területre haladva folytatjuk a munkát

Jelenleg Ezüsthegyen, a Barackos út és a Meggy utca környékén ‒ amely nagy kiterjedésű hétvégi házas övezet – zajlik a közterület mentesítése, amelyet az Óbudai Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. és a városüzemeltetés munkatársai közösen hajtanak végre.

A munkálatokat a kerületben területről-területre haladva folytatjuk. Az illegális szemét elszállításának mostani szakaszában mintegy 200 köbméter hulladékot gyűjtöttünk össze csupán pár nap alatt!

Hulladékudvarok állnak a lakosság rendelkezésére a fővárosban

A területet a rendőrség rendszeresen ellenőrzi a további jogsértések megelőzése és megakadályozása érdekében.

Arra szintén felhívjuk a figyelmet, hogy Budapesten jelenleg 18 hulladékgyűjtő udvar működik, ahol a lakosság leadhatja a szelektíven gyűjtött hulladékot.

Vigyázzunk együtt kerületünk tisztaságára és közös zöldértékeinkre!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság