Folyamatosan végezzük közterületeink karbantartását és takarítását

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

A tavaszi idő beálltával átfogó városüzemeltetési munkákat kezdtünk el, ennek keretében több helyen még mindig végezzük közterületeink karbantartását, valamint takarítását. A szemétszedésben segédkező önkéntesek munkáját még egyszer köszönjük! Vigyázzunk kerületünk tisztaságára!

Út- és járdafelújítás, akadálymentesítés: mintegy 1620 négyzetméteren végeztünk több úttestet érintően kátyúzást, több mint 220 méter hosszan került sor a szegélyek cseréjére és útpadka javítására.A járdák javítása mintegy 650 négyzetméter felületet érintett.

Ezen kívül pedig számos aknafedelet és 70 méter hosszan pollert javítottunk, vízelvezető árkokat, csatornáka tisztítottunk 470 méter hosszan, továbbá útburkolati jeleket festettünk több helyszínen.

Játszóterek és fitneszparkok karbantartása: megkezdődtek a homokcserék a homokozókban. Sor került a létesítmények takarítására és a játékeszközök javítására ezeken a helyeken: Boldog Sándor István park, Hold udvar, Bebó K. utca, Királyok útja, Meggyfa uutca, Kanóc utca, Szinbád utca, Juhász Gy. utca, Himző utca, Boglár utca.

Megkezdődött a célgépekkel történő járdaseprés is, melynek keretében két géppel mintegy 68 ezer négyzetméteren zajlik a seprés a parki járdákat, frekventált járdaszakaszokat érintően.

Utcabútorok javítása: 24 helyszínre kerültek vissza a műhelyünkben felújított padok és hét helyszínre helyeztünk ki új bútort, asztalt.

Hulladékgyűjtők közül 15 esetben helyeztünk ki újat a tönkrement régi helyére, valamint 35 hulladékgyűjtőt láttunk el fedéllel, hogy se a madarak se a szél ne tudjon a hulladékhoz hozzáférni.

Áprilisban számos magánszemély, intézmény és cég jelentkezett önkéntesként a városüzemeltetésnél, hogy segítsenek az illegális hulladéklerakók megszüntetésében. Az önkéntesekkel való összefogás keretében mintegy 320 ezer négyzetméteren sikerült összeszedni a szemetet, végül mintegy 60 köbméter hulladék és 20 köbméter zöldhulladék gyűlt össze. A harmadik kerület minden részén végeztünk nagytakarítást (eldobált szemét összegyűjtése, padok fertőtlenítése, illegális hulladék-lerakó helyek felszámolása).

Illegálisan kihelyezett zöldhulladékot 65 köbmétert szállítottunk el, sajnos több helyszínen még mindig van szabálytalanul kihelyezett hulladék, melyek elszállítását folyamatosan végezzük. Elektronikai hulladékból pedig 287 köbméter gyűlt össze.

Elindult azon programunk, amely keretében egy-egy frekventált helyszínen állandóan biztosítjuk takarítóink jelenlétét, így minden nap sor kerül ezen komplex munkálatok elvégzésére: az eldobált hulladék összegyűjtésére, a felületek leseprésére, az utcabútorok tisztítására és gyomlálásra. A program helyszínei: Fő tér és Szentlélek tér környéke, Kiskorona utca, Szentendrei út, Római tér, Pethe Ferenc tér, Csobánka tér, Heltai Jenő tér. Létszámunk feltöltése esetén újabb és újabb területek kapnak állandó napi takarítói jelenlétet.

Megkezdődött az idei eső kaszálás a bel-és külterületeket érintően, azonban a csapadékos időjárás hátráltatja a munkák menetét.  Sövény metszést mintegy 400 méter hosszan végeztünk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság