Folyamatosan zajlanak kerületünkben a köztisztasági munkák: takarítás, fertőtlenítés, felújítás, illegálishulladék-elszállítás

Hírek
Közzétéve:

Az elmúlt hetekben hét intézmény széleskörű fertőtlenítését végezték el a kollégák igazolt COVID megbetegedés kapcsán.

Két alkalommal szerveztek és vettek részt kerületrészeket érintő komplett nagytakarításban, hulladékgyűjtésben. Ennek keretében mintegy 3 köbméter hulladékot és 25 köbméter zöldhulladékot gyűjtöttek össze az önkéntes résztvevőkkel.

Valamennyi kerületrészen nagytakarítást is végeztek: összegyűjtötték az eldobált szemetet, fertőtlenítették a padokat, illegális hulladéklerakásokat számoltak fel.

Befejeződött az átfogó, valamennyi kerületrészt érintő lombgyűjtés.

Emellett a kollégák tovább folytatták az illegális hulladéklerakók felszámolását is, amelynek keretében három helyszínről szállították el az illegálisan kihelyezett hulladékot és végezték el a terület mentesítét. Ezekről a helyszínekről mintegy 25 köbméter hulladék került elszállításra.

30 köbméter illegálisan kihelyezett zöldhulladékot is elszállítottak a köztisztasági csoport munkatársai. Sajnos azonban több helyszínen van még szabálytalanul kihelyezett hulladék (a komposzt keretek mellett is), amelyek elszállítására a napokban fog sor kerülni. Munkájukat nehezíti, hogy a hulladékgyűjtésre szolgáló tehergépkocsi meghibásodás miatt több hete javítás alatt áll.

Emellett sor került a játszóterek és a fitnesz parkok takarítására és a játékeszközök javítására is a Templom utcában, a Boldog Sándor István parkban, a Jós utcában, a Bebó Károly utcában, a Királyok útján, a Meggyfa utcában, a Nagyszombat utcában, a Kanóc utcában és a Szindbád utcában. Az esési tér, a homokozó szegély, a hinta, a mászóka, a trambulin, a csúszda, a fitnesz gépek és a labdafogó háló javítása történt meg.

Járdaseprésre és utcabútor takarításra is sor került a Római téren, a Vízimolnár utcában, az Amfiteátrum utcában, a Kadosa utcában, a Városfal utcában, az Őrlő utcában, az Ányos utcában, a Pethe Ferenc téren, a Búza utcában, a Szérűskert utcában, a Köles utcában, a Kórház utcában, a Vihar utcában, a Szentendrei úton, a Kiskorona utcában, a Vöröskereszt utcában, a Raktár utcában, a Zápor utcában, a Szőlő utcában, a Kerék utcában, a Flórián téren, a Harrer Pál utcában, a Promenád Lajos utcában, a Holdudvar parkban, a Pacsirtamező utcában, a Tímár utcában, a San Marco utcában, az Ágoston utcában, a Zápor utcában, a Kiskorona utcában, a Vihar utcában, a Berend utcában, a Váradi utcában, a Hollós Korvin L. utcában, a Zsirai M. utcában, a Csobánka téren, a Heltai Jenő téren, a Füst Milán utcában, a Gyűrű utcában, a Pünkösdfürdő utcában, a Juhász Gyula utcában, a Hatvany Lajos utcában és a Budakalász utcában.

Síkosságmentesítésre mintegy 12 ezer négyzetméteren került sor környezetbarát hintőanyag (zeolit) felhasználásával.

Kilenc helyszínen összesen 17 utcabútor került felújításra, két helyszínen pedig saját készítésű padokat és asztalokat helyeztek ki a kollégák. Hulladékgyűjtők közül öt esetben helyeztek ki újat a régiek helyére, míg két helyszínre szintén saját készítésű edényt helyeztek.

Mintegy 1200 négyzetméteren út- és járdafelújításra, akadálymentesítésre került sor, a kollégák folyamatosan végezték a balesetveszélyes hibák kijavítását. Az életbe lépő téli burkolatbontási tilalom miatt ez a tevékenység a (technológiai korlátosság miatt is) a közvetlen balesetveszélyes úthibák ideiglenes javítására korlátozódik, azonban a komplex munkálatok tavasszal a tilalom feloldása után folytatódnak. A kollégák addig is folyamatosan végzik a hibák felmérését, kategorizálását és prioritás szerinti besorolását, hogy amint az időjárás engedi, ismét folytatni lehessen a felújításokat, újjáépítéseket.

Emellett munkatársaink két helyszínen végeztek kutyafuttatókerítés-javítást, könyvszekrényt és aknafedelet javítottak, vízelvezető árkot és csatornát tisztítottak.

Köszönjük kollégáink munkáját!

Vigyázzunk együtt kerületünk tisztaságára! Kérjük, a szemetet és a zöldhulladékot az előírásoknak megfelelően gyűjtsék.

Homokcsere

Lombgyűjtés

Síkosságmentesítés

Lombseprés

Illegális szemét összeszedése

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Lengyel testvérvárosunkkal közösen nyertünk EU-s pályázatot

Hírek
Közzétéve:

Gőzerővel folynak a 2023-as Közösségi Költségvetés fejlesztései

Hírek
Közzétéve:

Rektorváltás az IBS-en