Folytatódik a járműparkfejlesztés a BKV-nál – Két új villamos is munkába áll

Hírek
Közzétéve:

Mától összesen már tizenhat korszerű, alacsony padlós jármű közlekedik Budapesten abból a huszonhatból, amelyet a Budapesti Közlekedési Központ 2017-ben rendelt a spanyol gyártótól. Várhatóan még az idei első félévben a fennmaradó tíz szerelvényt is átadják az utazóközönségnek.

A most üzembe helyezett két rövid CAF-villamos a 3-as és a 17-es vonalán szolgálja majd az utazóközönséget. A korábban forgalomba állított járművek közül öt hosszú már az 1-es villamos szolgáltatási színvonalát emeli, kilenc rövid pedig a 3-as, valamint a budai fonódón közlekedő 17-es és 19-es vonalakon biztosítja az akadálymentes közlekedés lehetőségét.

Az elmúlt években indított jelentős járműparkfejlesztés rengeteget javított Budapesten a közösségi közlekedés színvonalán. A fejlesztés egyik zászlóshajója a huszonhat CAF-villamos, amelynek előző szériája a kor elvárásainak megfelelő szolgáltatásaival – tágas férőhely, légkondicionálás, akadálymentesség, fedélzeti kamerák – hamar belopta magát a fővárosban utazók szívébe.

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ folyamatosan azon dolgozik, hogy újabb és újabb korszerű járműveket lehessen Budapesten forgalomba állítani.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság