Folytatódik az iskolaudvarok felújítása

Hírek
Közzétéve:

Folytatódik az önkormányzat 2017-ben indult Iskolaudvar programja. Az iskolák udvarainak megújulása jegyében 2018-ban az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarának közösségi tervezése zajlik le, egy tájépítész-tervező és tájépítész szakos hallgatók bevonásával. A korábbi évhez hasonlóan mind a gyerekek, mind a tanári testület be tud kapcsolódni majd a folyamatba.

A tervek szerint 2018. szeptemberben az iskolai diákok bevonásával kezdődik a folyamat. A diákok tanáraiktól tájépítész-munkafüzetet kapnak majd, aminek kitöltésével be tudnak kapcsolódni a közös ötletelésbe. A munkafüzetben megoszthatják elképzeléseiket a megálmodott iskolaudvarról, hogy szeretnék a megújulást, mire lenne szükségük?

A tájépítész egyetemisták kisebb csoportokban fognak koncepció-terv készítésbe fogni, és a diákok által kitöltött munkafüzetből is kapnak inspirációt. Ez a folyamat mindenkinek tanulságos lesz, hiszen egyszerre ötletelnek az udvar mindennapi használói, a gyerekek és a tanárok, valamint azok az egyetemisták, akik pályájuk során részben ilyen intenzíven használt tereket terveznek majd.

A közösségi tervezés folyamatának végén egy tájépítész-tervező fog majd végső, összegző koncepciótervet készíteni, mind az iskolai, mind az egyetemi diákok ötleteinek felhasználásával. A koncepciótervet bemutatjuk az iskola munkatársainak és a gyerekeknek is. A koncepciótervet kiviteli terv készítése követi, mely várhatóan 2019 tavaszára fog elkészülni.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Új padokat helyeztünk ki, valamint a megrongálódottakat felújítottuk

Hírek
Közzétéve:

Folytatódnak az Aquincumi Múzeum fejlesztésének munkálatai

Hírek
Közzétéve:

Fedett utasvárókat telepítettünk Óbuda-Békásmegyeren