Folytatódnak a viharkárokat követő helyreállítási munkák kerületünkben

Hírek
Közzétéve:

A munka során mintegy 14 000 folyóméternyi árok, áteresz takarítását végezték, ennek során mintegy 70-80 köbméter hordalékot távolítottak el.

A viharban leszakadt ágak, kidőlt fák feldarabolását és elszállítását is elvégezték, ennek során mintegy 120 köbméter zöldhulladékot szállítottak el a közterületekről, az apróbb, a forgalmat nem akadályozó ágak összegyűjtése jelenleg is zajlik.

A leszakadó ágak 11 utcabútorban okoztak kárt, ezek közül hét padot tudtak kijavítani, négy pedig teljesen tönkrement, ezeket cserélni kell.

A lezúduló csapadék több helyen az utakra, járdákra mosta a padkák burkolatát, a hömpölygő víz itt rakta le a hordalékát. A közlekedési felületek megtisztítása során mintegy 10 000 négyzetméter szilárd út- és járdaburkolatot takarítottak le.

A kimosódott padkák feltöltését és a szegélyek javítását is megkezdték, a teljes helyreállítás a tetemes károk miatt több hetet vesz igénybe.

Sajnos a viharok okozta károk nemcsak közvetlen anyagi kárt jelentenek az önkormányzatnak, mivel a mentesítés elvégzését végző köztisztasági csoport állományának egy részét át kell csoportosítani, emiatt más üzemeltetési területen lép fel időszakosan hiány, így később lesz elvégezve egy-egy előre ütemezett munka.

Köszönjük kollégáink munkáját, az itt élőknek pedig a türelmet és a megértést.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság