Folytatódnak az egészségügyi ismeretterjesztő előadások

Hírek
Közzétéve:

A kismedencei endometriosis urológiai és nőgyógyászati vonatkozásai témakörben november 20-án megrendezett esemény volt a 2017 évi rendezvénysorozat idei utolsó állomása.

A korábban két különálló programsorozat, a Szent Margit Rendelőintézet San Marco Szabadegyeteme és a Szent Margit Kórház Egészségakadémiája 2017-től együtt, egy rendezvényként igyekszik az egészségügyben kiemelt jelentőségű témákat közelebb hozni Óbuda lakosságához és a szakemberekhez egyaránt.

A színvonalas előadásoknak ettől az évtől az Óbudai Társaskör ad otthont. 2017-ben négy témában hallhattunk előadást neves szakemberektől: januárban Prof. Dr. Bender Tamás egyetemi docens, a Budai Irgalmasrendi Kórház Fizioterápiás Osztályának vezető főorvosa a gyógyfürdők, a gyógyvizek jelentőségéről beszélt, áprilisban Prof. Dr. Tulassay Tivadar egyetemi tanár, az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika korábbi vezetője a civilizációs betegségek gyermekkori gyökereire visszavezethető okokat mutatta be, majd a nyári szünet előtt júniusban az ismert táplálkozás-kutatótól, Bartha Ákos élelmiszerbiológustól hallhattunk érdekes előadást „Kiút a táplálkozási tanácsok útvesztőjéből” címmel.

Az évad utolsó, november 20-i előadásán a sokszor meddőséghez vezető kismedencei endometriosis különféle megjelenési formáiról hallhattak az érdeklődők. Prof. Dr. Nyirády Péter egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának igazgatója a probléma urológiai vonatkozásairól beszélt, míg Dr. Tűzkő Nándor, a Szent Margit Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályának vezető főorvosa nőgyógyászati oldalról mutatta be a betegséget.

Dr. Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház főigazgatója, egyben a Szent Margit Rendelőintézet cégvezetője elmondta, ezek az ingyenes előadások évek óta hozzátartoznak Óbuda életéhez, népszerűségük nem csökken. További céljaik között szerepel, hogy 2018-ban is neves előadók segítségével hozzák közelebb az egészség megőrzésére irányuló témákat a lakossághoz, ezzel is illeszkedve a kerületben meghirdetett Őrlős Endre Program célkitűzéseihez.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság