Fontos elismerésben részesült az Óbudai Hétpettyes Óvoda, szívből gratulálunk!

Hírek Aktuális
Közzétéve:

Az Óbudai Hétpettyes Óvoda pályaművét a beküldött, magas színvonalú szakmai pályázatok közül ebben az évben is kiválasztották, így a Pedagógiai Oktatási Központ és a Bíráló Bizottság döntése értelmében érdemesnek ítélték az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselésére.

Háromévente lehet pályázni a címre, a Hétpettyes óvoda és a Szín-Kör-Játék Tagóvoda pedig már harmadjára részesül ebben a fontos szakmai elismerésben. 2017 és 2020 után idén is elnyerte az Oktatási Hivatal Bázisintézménye minősítést.

A cél alapvetően az, hogy a fővárosi és környéki intézményeknek legyen minden követelménynek megfelelő, színvonalas továbbképzési bázisa.

Kiss Anita intézményvezető elmondta: idén is jó gyakorlatokkal lehetett pályázni, és az az intézmény részesül az elismerésben, amelyet alkalmasnak ítélnek arra, hogy egy évben többször is pedagógiai napok, szakmai továbbképzések helyszíne és lebonyolítója legyen.

Ezeken az alkalmakon a jó gyakorlatok bemutatásával (teammunka, tehetséggondozás, drámapedagógia stb.) segítik a fővárosból és a környékéről érkező óvodapedagógusok munkáját, ezeken a továbbképzéseken lehetőség nyílik egy-egy szakterület vagy téma alapos körbejárására.

„Jövő héten például a tavaszi pedagógiai napokon a Hétpettyes óvodában bemutatót tartunk, egy sokéves, sikeres projektünket fogjuk részleteiben is ismertetni. Az intergenerációs kapcsolatok bemutatása során arról a példaértékű együttműködésről kívánunk majd képet adni az érdeklődőknek, amely az óvodásaink és a szomszédos Harrer nyugdíjasház lakói, illetve nyugdíjasklubjának tagjai között áll fenn. A közösen eltöltött időről, a közös programok szervezéséről, az együttműködés kereteiről szeretnénk majd tájékoztatni az érdeklődőket, a közös kirándulások, kézműves foglalkozások, a közös múzeumlátogatások és ünnepi műsorok jelentőségéről, amelyek mindkét korosztálynak nagyon sokat adnak, és rendkívül értékes ismeretekkel, élményekkel gazdagítják őket. Az óvodapedagógusoknak pedig rengeteg hasznos szakmai ismeretet tartogatnak ezek a közös alkalmak” – mondta el Kiss Anita.

Az Óbudai Hétpettyes Óvoda és Szín-Kör-Játék Tagóvoda minden munkatársának ezúton is szívből gratulálunk az elismeréshez, és további szép sikereket, jó munkát kívánunk!

 

Az Óbudai Hétpettyes Óvoda oldala.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság