Fontos információk a Sziget Fesztivál kapcsán

Hírek
Közzétéve:

A Sziget Fesztivál programja évről-évre tömegeket vonz az Óbudai szigetre, mely nagymértékben befolyásolja a környék közlekedését, akár autóval érkeznek, akár a tömegközlekedési eszközöket veszik igénybe.

A rendezvény ideje alatt a legfontosabb változás a közúti közlekedésben, hogy augusztus 7-től augusztus 16-ig lezárásra kerül az Ángel Sanz Briz út a Mozaik utca és az Auchan áruház behajtója között, valamint időszakos lezárásokra kell számítani a Mozaik utcában is. Ezenfelül behajtási és megállási tilalom lép életbe a Reményi Ede utca, a Benedek Elek utca, a Vajda János utca, a Mozaik utca, a Leányfalu utca, az Óbudai rakpart, az Ángel Sanz Briz út, illetve az Auchan átkötő út egy-egy szakaszán mindkét oldalon.

A lezárt területen belül lakók, illetve az ott dolgozók az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete által kiadott, rendszámra szóló behajtási engedélyek birtokában akadálytalanul behajthatnak a lezárt területre, más engedélyre vagy díj megfizetésére nincs szükség!

Fontos, hogy a Mozaik utca 22. szám előtti útszakaszt a forgalomkorlátozások miatt legkésőbb 2019. augusztus 1-ig mindenki hagyja el gépjárművével, ugyanis a megadott időpont után ott található járműveket a közterület-felügyelet elszállítja.

Mint minden évben, idén is számítani kell arra, hogy az autóval érkezőknek feltehetőleg gondot fog okozni a parkolás, és a járművek feltorlódhatnak a környező kis utcákban, valamint a felüljáró környékén. Ebben az időszakban sokan hagyják figyelmen kívül a kapubejárókat, többen pedig a zöld területekre is parkolnak. Ahogy az elmúlt években, most is bírságra számíthatnak azok, akik a parkolási szabályokat súlyosan megszegik.

Változások a tömegközlekedésben

A 226-os autóbusz az Óbudai-sziget helyett Aquincumig közlekedik, a D11-es és a D12-es hajójárat pedig nem érinti az Óbudai-sziget kikötőt 2019. július 27-étől augusztus 21-ig.

A 226-os autóbusz egyik irányban sem érinti a Május 9. park, a Sporttelep, az Óbudai-sziget hajóállomás és az Óbudai-sziget megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 34-es autóbusz Kaszásdűlő H és Záhony utca, valamint a 106-os autóbusz Aquincum H megállójában állnak meg. A D11-es és a D12-es hajójárat egyik irányban sem érinti az Óbudai-sziget megállót.

A fesztivál ideje alatt a tömegközlekedési eszközök menetrendje alkalmazkodik a nagyobb igénybevételhez. A megszokottnál sűrűbben indul és éjjel is jár a H5-ös HÉV, és a Nagykörúton közlekedő járatok, valamint nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai autóbuszok vonalán.

A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság