Forgalomcsillapítás: várják a lakosok javaslatait

Hírek
Közzétéve:

A megnövekedett forgalmi terhelés eredményeként a kerület több pontján gondot okoz a parkolás, a nagy gépjárműforgalom okozta torlódások, és az egyes területeken tapasztalható gyorshajtás.  Napjainkban számos eszköz létezik a közlekedési problémák megoldására, melyek közül az egyik legrugalmasabb opció a forgalomtechnika módosítása.

Fontos tudni, hogy Budapest területén alapvetően a Budapest Közút Zrt. feladata a forgalomtechnikai problémák kezelése, ám Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata úgy döntött, hogy a gyorsabb megvalósítás érdekében többletfeladatot vállal, és – kerületrészekre bontva – elkészíti a forgalomcsillapítási koncepciókat.

Az engedélyes tervvel rendelkező övezetek listája most újabb elemmel bővült: elkészült Remetehegy forgalomcsillapítási terve, így immár azt is meg lehet tekinteni ha www.obvf.hu weboldalon.

Továbbra is várja az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Kft. Csillaghegy nyugati oldalára vonatkozó forgalomtechnikai javaslatokat. A tervezés a Papírgyár utca – Rákóczi út – Batthyány út – Álmos utca – Szentendrei út által közrefogott területre vonatkozik, és a lakosság ötleteit május 15-ig tudják fogadni. Ezt követően a tervezők – a beérkezett javaslatokat, a forgalmi méréseket, a szakmai és engedélyezői szempontokat egyaránt figyelembe véve – elkészítik a forgalomcsillapítási tervet. Véglegesítés előtt ezt is bemutatják majd még az Óbuda újságban, illetve az obuda.hu weboldalon.

Az elkészült tervek megtekintéséhez, új javaslatok megadásához és a témával kapcsolatos további hírekhez látogassanak el az obvf.hu/forgalomtechnika oldalra.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság