Forgalomcsillapítás – ossza meg tapasztalatait!

Hírek
Közzétéve:

Az önkormányzat hat kerületrészre készíttet új forgalomtechnikai terveket 2016-ban, hogy ezen tervek alapján a következő években újabb forgalomcsillapított övezetek jöhessenek létre. Ezek a tervek határozhatják meg például, hogy hova kerül fekvőrendőr, útszűkítés, vagy épp mely utcákban korlátozzák KRESZ táblák a megengedett sebességet. Az idén érintett hat terület – Csillaghegy, Rómaifürdő, Remetehegy, Táborhegy, Testvérhegy és Aranyhegy – lakói maguk is hozzászólhatnak a tervezéshez, és javaslataikkal, igényeikkel segíthetik a szakemberek munkáját.

Amennyiben Önnek van véleménye ezen területek forgalomcsillapításával kapcsolatban, ossza meg velünk a www.obvf.hu/forgalomtechnika oldalon található online adatlapon.

Számtalan megkeresés érkezett a lakosság részéről a kerület hibás, esetleg kiépítetlen útjaival kapcsolatban. Az idei évtől az utak megtervezésével az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. foglalkozik, az építések megvalósítása és az utak karbantartása pedig továbbra is a Városüzemeltetési Főosztály feladata.

Sokan nem tudják még, hogy idén február óta az út- és közműépítéssel érintett ingatlanok tulajdonosaitól az önkormányzat építési hozzájárulást szedhet. Ennek mértéke a tényleges beruházási költség 70%-a. Az önkormányzat várakozásai szerint az új szabályozással fel lehet gyorsítani a kiépítetlenebb kerületrészek felzárkóztatását. Az útépítési és közművesítési hozzájárulás pontos szabályait a 64/2015. (XII.10.) önkormányzati rendelet rögzíti.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság