Forgalomlassító demonstrációt szervez a Háromhegyek Egyesület péntek délután

Hírek
Közzétéve:

A forgalomlassító eseményre szeretettel várnak minden érdeklődőt, hiszen közös érdekünk a biztonságosabb és élhetőbb kerület.

Az esemény során először a Rámhegy utcánál állítják meg az autósokat, akik egy egyszerű piktogramos tájékoztatót kapnak arról, hogy hol mi történik majd az esemény során. A Mészkő parkban például egy szimulátoron próbálhatják ki kicsik és nagyok, hogy milyen a reakcióidejük egy-egy váratlan helyzetben, valamint hogy mennyire tudnak egyszerre többfelé figyelni. Ugyanitt egy mobil KRESZ-pályát is felállítanak.

Délután fél 4-től már elindul az elektromos kisvonat, amely a rendezvény ideje alatt folyamatosan viszi körbe az érdeklődőket a Háromhegyek utcáin.

Fél 5-től közlekedésbiztonsági szakértő, valamint a közterület-felügyelet és a rendőrség képviselői érkeznek, akik elmondják, miért veszélyes, ha megosztott figyelemmel, ráadásul túl gyorsan megyünk autóval.

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere 17:15-kor mond beszédet, ezt követően 6 órakor a forgalomlassító demonstráció véget ér. A kisvonat azonban még fél 7h-ig szállítja az utasokat.

A Háromhegyek Egyesület kérése, hogy aki tenni szeretne a Háromhegyek forgalomcsillapításáért, az amellett, hogy várják szeretettel a demonstráción (a járványügyi előírásokat szigorúan betartva), október 16-án 15 órától 19 óráig helyezze ki a szemeteskukáit a háza elé úgy, hogy az utcában ezeket kikerülve csak szlalomozva lehessen közlekedni.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság