Fórum az áldozattá válás megelőzése érdekében

Hírek
Közzétéve:

Az Óbuda-Békásmegyer Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer (ÁSZER) programjainak keretében tartottak lakossági fórumot Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának és a III. Kerületi Rendőrkapitányság együttműködésében.

A Békásmegyeri Közösségi házban tartott eseményen Gallóné Nagy Judit, a Polgármesteri Hivatal Szociális Szolgáltató Főosztályának vezetője, az ÁSZER elnöke köszöntötte a megjelenteket, és ismertette az ÁSZER céljait, valamint feladatait.

A házaló árusokról, a vásárlással egybekötött termékbemutatókról és a további fogyasztókkal, vásárlásokkal kapcsolatos tapasztalatokról Dr. Horváth György, a Fogyasztóvédők Országos Egyesületének elnöke tartott előadást., majd az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről beszélt Szikszó Sándor kapitányságvezető.

A részvevők az előadásokat követően a BRFK Bűnmegelőzési Osztályának bemutatóját nézhették meg a bűnmegelőzés lehetőségeiről.

Az Óbuda-Békásmegyer Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer (ÁSZER) 2015. decemberében alakult meg. Célja az áldozattá válás megelőzése, továbbá bűncselekmények áldozataivá vált személyek hatékonyabb, helyi szintű segítése. Az alapítók szándéka, hogy Óbuda-Békásmegyeren az emberek biztonságban érezzék magukat, és ha segítségre szorulnak, rögtön tudják, kihez fordulhatnak. Az ÁSZER tagszervezetei a kerületi gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjai, valamint az áldozatokkal kapcsolatba kerülő állami, illetve civil szervezetek, egyházak képviselői.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság