Friss hírek a Városfejlesztőtől

Hírek
Közzétéve:

A játszótér bontásával folytatódnak a munkálatok a Holdudvar parkban

A 2019. február 4-i héten, a játszótér bontásával indul a fejlesztés második féléve a Holdudvar parkban. 2018. júniusától a park külső területei kerültek felújításra, főként a gyalogos sétányok, az intézmények körüli területek, illetve új pihenőkertek. Az idei évben a park központi területeire összpontosulnak majd a munkák, itt bontás, tereprendezés és új térrészek kialakítása zajlik. A közösségi tervezéssel megálmodott koncepció alapján megújul a csúszdapark, megszületik a tinirész, fejlesztésre kerül a játszótér és a központi tér is. A park ünnepélyes átadója 2019. júniusra várható.

 

Bemutatták a koncepciótervet az Aquincum Általános Iskolában

Az Iskolaudvar Fejlesztési Program keretében 2018. őszén zajlott közösségi tervezés az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarára. A diákok, tanárok, szülők igényeit, valamint a Szent István Egyetem tájépítész szakos hallgatóinak koncepció-ötleteit is magában foglaló koncepcióterv bemutatására 2019. január 31-én került sor. A bemutató során Wallner Krisztina tervező ismertette az udvar felújítására vonatkozó tervet, amelyben helyet kapna külön játszókert az alsósoknak és a felsősöknek, futópálya, kültéri tanterem, felújított ökokert, és vidám, színes aszfaltfelfestések is.

Regisztráció a közösségi fatelepítésre

Február 4-től 24-ig lehet jelentkezni az önkormányzat fatelepítési programjára. A Guckler Károly Környezetvédelmi Program keretein belül a városvezetés 10 év alatt 10.000 fa ültetését tűzte ki célul, melyhez lehetővé tették a lakosok, kisebb közösségi csoportok, (civil vagy gazdasági) szervezetek számára is a csatlakozást. Fontos hangsúlyozni, hogy a program a kerületi tulajdonban álló közterületeket érinti, tehát magánterületek és fővárosi tulajdonú közterületek nem vesznek benne részt. Érdemes időben jelentkezni, ugyanis a népszerű kezdeményezésre nagyon hamar betelnek a szabad helyek. A közösségi faültetési program regisztrációjához kattintson a fa.obuda.hu weboldalra, ahol minden információt megtalál a csatlakozás módjairól és szabályairól is.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

A Meggyfa utcai platán lett a 2023-as év fája

Hírek
Közzétéve:

Bacchanália, búcsú, ballagás Óbudán – Megjelent az Anziksz téli lapszáma

Hírek
Közzétéve:

Vigyázat! Megpróbáltak visszaélni az önkormányzat nevével