Fussunk együtt a bajnokkal, Baji Balázzsal! – A békásmegyeri futókör átadása

Hírek
Közzétéve:

A Táncsics Mihály utca, Lukács György utca és Ezüsthegy utca által körülhatárolt területen található futókör munkálatai a várt ütemben zajlottak, így nyár végére elkészült az 1 kilométer hosszú, rekortán borítású szakasz.

Az Országos Futópálya-építési Program – amelynek keretében megvalósult a projekt – célja a magyarországi, 20 ezer főt meghaladó lakosságú városokban legalább 1 kilométer hosszúságú és 120 centiméter széles, rekortán borítású futópályák kialakítása.

Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) döntése alapján első körben több vidéki város mellett Óbuda-Békásmegyer pályázata is támogatást nyert.

A futókör átadására 2020. szeptember 3-án 11 órakor kerül sor, a Táncsics Mihály utcai szakaszon, a nulladik méteres jelzésnél.

Az eseményen részt vesz és megnyitóbeszédet mond, valamint köszönti az egybegyűlteket:

  • dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere,
  • Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos,
  • Péter Attila, Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének elnöke,

A köszöntőbeszédeket és a nemzetiszín szalag átvágását követően átadják a pályát a kerület lakosainak, sportolóinak.

Az ünnepségen részt vesz dr. Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar gátfutó, aki Burján Ferenc alpolgármesterrel fel is avatja az új futókört. A kerület vállalkozó kedvű lakói csatlakozhatnak hozzájuk, és együtt futhatják le velük az első kört.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság