Gasztroplacc: édes délelőttök az Esernyősben

Hírek
Közzétéve:

 

A július 9-i nyitóeseményre a Tortaszalon nevű design cukrászda vezetője hozott kóstolni valót. A jelenlévők megízlelhették Raj Ráchel egyedi ízvilágú flódniját is, miközben kötetlen beszélgetés keretében ismerték meg azokat az apró kulisszatitkokat, amelyek segítségével minden háziasszony akár egy izgalmas kombinációval kiegészített kókuszgolyóval is lenyűgözheti a vendégeit.

Raj Ráchel ma az egyik legismertebb tortatervező, aki új megközelítés alapján készíti el design tortáit. Nemcsak a minőségi és természetes alapanyagokra helyezi a hangsúlyt, hanem a felmerülő „tortatémákról” elsőként „divatrajzot” készít, majd könnyű, főzött krémekből, piskótából és igazi marcipánból formázza meg a figurát, mintha szobrot készítene. De a délelőtti kellemes beszélgetés során mindenki szabadon kérdezhetett, így igazán barátságos légkör alakult ki, ahol a tortaművészet és a sütemények világáról mesélt a gasztroművész.
A tortatervező leginkább az art deco stílusához vonzódik, igazi örömforrás számára, hogy ínycsiklandó formában tudja megvalósítani a fejében megszülető képeket. Első alkotásaként egy stylist-oknak tartott workshopon készített olyan mintát piskótalapra, amelyet a résztvevőknek „fel kellett öltöztetni”, akár egy kifutóra szánt divatmodellt. Az elkészült marcipánképet egy lakberendező ismerőse foglalta aranyozott képkeretbe, hiszen a marcipán nem romlik, időtálló alapanyag. Ma már Ráchel büszkén meséli, hogy többek között két berlini hotelbe is tőle kértek marcipánból dekorációt.

Bár a tortacsodák könnyednek tűnnek, mérnöki precizitás áll mögöttük. Ráchel minden sütő-főző háziasszonyt a szabad fantáziálásra buzdít, ám arra is figyelmeztett, hogy az ötlet megvalósításakor valódi munkának kell kezdődnie, mindennek patikamérlegen kimért arányokkal kell az összhangot szolgálnia. Imádja megélni a kreativitást, de a konyhában bizony már a bögréé és a mérlegé a főszerep, ahogyan minden háziasszony esetében.

Reggeli Gasztroplacc következő alkalom: Július 23., Vasárnap – Házigazda: Szabó Júlia, gyümölcsszobrász

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Rektorváltás az IBS-en

Hírek
Közzétéve:

Indul Civil Üzleti Iskolánk új évada!

Hírek
Közzétéve:

Közlemény: Nem támogatjuk a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium fenntartóváltását – Frissítve