Gáz, ami a Gázgyárnál történik

Hírek
Közzétéve:

A Duna alacsony vízállása nyomán újra felszínre került és láthatóvá vált az évtizedek óta tudott tény, mely szerint az egykori Gázgyár szennyezett talajából mérgező anyagok szivárognak a folyóba.

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere már 2009 óta figyelemmel kíséri a területet érintő folyamatokat, tudomása van a kármentesítést célzó korábbi tárgyalásokról, érdemi lépéseket azonban csak a terület tulajdonosa, a NKM Földgázszolgáltató Zrt. tehet. A gázgyár területe nem III. kerületi önkormányzati tulajdon, a gázgyár kármentesítése nem III. kerületi önkormányzat feladata!

Mindazonáltal üdvözöljük az üggyel kapcsolatos, kiemelkedő sajtóérdeklődést, mert reményeink szerint ennek nyomán új lendületet vehet az elmúlt években holtpontra jutott folyamat. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a kerületi lakosok érdekében minden tőle telhető segítséget megad a kármentesítés gyors és hatékony elvégzéséhez, de ez úton is felhívja az illetékesek figyelmét arra, hogy ennek módjáról és járulékos hatásairól az érintett lakosság biztonságát szavatolni kell, továbbá a felmerülő kérdéseikre megnyugtató válaszokat szükséges adni.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság