Gazdára vár az Óbuda Kultúrájáért Díj

Hírek
Közzétéve:

óbuda kultúrájáért 525A kerület kulturális életéért kiemelkedő munkát végző személyek vagy csoportok jelölését várja az önkormányzat az Óbuda Kultúrájáért Díj cím ez évi odaítélésére. A javaslatokat 2016. március 11-ig lehet megtenni. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestülete még 2003-ban alapította az Óbuda Kultúrájáért Díjat, melynek odaítélését és átadását rendeletben szabályozta.

A díjazott személyéről, vagy a díjazott csoportról a Képviselőtestület – rövid indoklást is tartalmazó – minősített többséggel elfogadott határozatában dönt, melyet a nyilvánosan meghirdetett, és beérkezett javaslatok alapján – a Kulturális, Civil és Nemzetiségi Bizottság véleményének figyelembe vételével – hoz meg. Díjazásban évente csak egy személy, vagy egy csoport részesülhet.

A cím adományozható mindazoknak a kiemelkedő tevékenységet kifejtő személyeknek, csoportoknak, akik Óbuda-Békásmegyer kulturális életének fejlődéséhez kimagasló teljesítményükkel vagy életművükkel hozzájárultak.

Az Óbuda Kultúrájáért Díjjal:

  • Seres János szobrászművész: „OSZLOPOK” című kisplasztikája,
  • díszoklevél és
  • bruttó 600.000.- Ft összegű pénzjutalom jár.

A díj az Óbuda Napja kulturális rendezvénysorozat keretén belül kerül átadásra.

A díj odaítélése végett írásban – rövid indoklással együtt – várjuk az óbudai polgárok, civil szervezetek, és egyéb közösségek jelölési javaslatait. A javaslatokat zárt borítékban, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata Társadalmi Kapcsolatok, Oktatási és Kulturális Főosztályának címezve postai úton (1033 Budapest, Fő tér 4.) „Javaslat Óbuda Kultúrájáért Díj adományozására” megjelöléssel 2016. március 11-ig kérjük eljuttatni.

A felhívás közzététele az Önkormányzat honlapján, valamint az Óbuda újságban folyamatosan történik. Bővebb információ Torday Andrea kulturális és turisztikai referensnél kérhető (tel: 4378 553, e-mail: tordayandrea@obuda.hu).

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság