Gladiátorokkal és ingyenes Duna menti fürdőhelyen kapcsolódhattak ki nálunk idén nyáron

Aktuális
Közzétéve:

Rengeteg szuper program várta nyáron az érdeklődőket a harmadik kerületben. Az önkormányzat támogatásával megvalósulhatott az első AmfiFeszt, amely az ókori rómaiak életét és harcait mutatta be. Továbbá idén is megnyitottuk az egyedülálló ingyenes budapesti strandot, a Római-parti Plázst.

Önkormányzatunk számára fontos a harmadik kerület történelmének megbecsülése és megismerése, ezért is támogattuk az ókori rómaiak életét bemutatót AmfiFesztet, amelyet 2022 nyarán rendeztek meg először az aquincumi katonavárosi amfiteátrumban. A bemutatón római katonák, gladiátorok és barbár harcosok kalandjait is követhettük, valamint táncházon, régészeti előadáson, tárlatvezetéson és családi kincskeresésen is részt vehettek az érdeklődők.

A Római-parti Plázs idén július 15-től augusztus 21-ig minden nap nyitva tartott délelőtt 10-től este 7-ig, összesen 342 órát. A látogatók száma megközelítette a 10 ezer főt. Budapest egyetlen ingyenes dunai fürdőhelyeként méltán lett népszerű nyári célpontja a fürdeni és kikapcsolódni vágyóknak. Szeretettel várjuk Önöket jövőre is a hamisítatlan Duna-parti hangulatú Plázsra!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság