Göncz Árpád-fotókiállítás az Óbudai Gimnáziumban

Hírek
Közzétéve:

Göncz Árpád köztársasági elnök születése 100. évének megünneplése alkalmából Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat fotókiállítást szervezett, amely felidézi Göncz Árpád életét, pályája mérföldköveit, óbudai kötődését.

A kiállítás nem titkolt célja az volt, hogy a következő generációk, a kerületben élő fiatalok és gyerekek is megismerhessék Göncz Árpád életét, munkásságát, örökségét.

A kiállítássorozat megnyitójának az Óbudai Platán Könyvtár adott otthont. Jelenleg az Óbudai Gimnáziumban tekinthető meg a kiállítás anyaga, egészen április 8-ig.

A gimnázium 12. évfolyamában történelemórán, korunk történelmi eseményei témakörében a kiállítás helyszínén rendkívüli történelemórát tartanak. Ezen kívül az emelt szintű felkészítésen részt vevő tanulók is megismerhetik Göncz Árpád munkásságát, életművét.

Lehetőség nyílt arra is, hogy az Erasmus program keretében itt tartózkodó diákokkal is megismertessék Magyarország köztársasági elnökének szellemi örökségét.

„Az Erasmus program keretében ebben az időben öt külföldi ország (Dánia, Hollandia, Izland, Spanyolország, valamint Németország) diákjai is az Óbudai Gimnáziumban tartózkodnak, akik egy rövid ismertetőt követően megtekinthetik a kiállítás anyagát. Köszönjük Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatnak, hogy biztosította a kiállítás megrendezését” – mondta Szűcs József, az Óbudai Gimnázium igazgatója.

Köszönjük, hogy lehetőséget biztosítottak arra, hogy az utazó kiállítás keretein belül az Óbudai Gimnázium diákjai is bepillantást nyerhessenek Göncz Árpád köztársasági elnök életébe.

A Göncz Árpád születésének 100. évfordulója alkalmából született cikkeinket ITT tekinthetik meg.

 

Göncz Árpád elnöki eskütétele, 1990,

Fotó: Fortepan

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság