Göncz Árpádné Zsuzsannára emlékeztünk

Hírek
Közzétéve:

Dr. Göncz Árpádné Göntér Zsuzsannát, Zsuzsa nénit – ahogyan mindannyiunk szólítottuk, és említjük ma is – ez év júniusában veszítettük el. Mindannyiunk vesztesége ez. Zsuzsa néni amellett, hogy méltó és támogató társa volt első köztársasági elnökünknek, maga is dolgozott a legelesettebbekért. Az általa létrehozott KézenFogva Alapítvány küldetését így fogalmazta meg: „Mi azokon segítünk, akik még kérni sem tudnak…”

Az alapítvány azóta is egy befogadó társadalomért dolgozik, amelyben a fogyatékkal élők is méltósággal foglalhatják el helyüket. A szervezet munkatársai szervezték meg azt az online beszélgetést, amelyben kollégái, tisztelői idézték fel Zsuzsa néni munkásságát abból az alkalomból, hogy a napokban lett volna 97 éves.

A köszöntők között volt dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere is. Többek között arra hívta fel a figyelmünket: ahogyan Zsuzsa néni hihetetlen erejét és segítő szándékát a szolgálatnak szentelte, az mindannyiunk előtt örök példa lehet. Valóban hihetetlen ereje volt, amelyet próbára is tett a sors, hiszen férje, Göncz Árpád 1957-es letartóztatása után Zsuzsanna asszony egyedül nevelte négy gyermeküket édesapjuk kiszabadulásáig.

Példájára és munkásságára az egész világ felfigyelt, számos hazai és nemzetközi díjjal, kitüntetéssel ismerték el.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság