Gyere velem kedvenc kirándulóhelyemre! – Albumban mutatjuk be a rehabilitációs központunk pályázatára érkezett műveket

Hírek
Közzétéve:

A képzőművészeti pályázat idei tematikája, „A kedvenc kirándulóhelyem”, sok irányba indította el az alkotók fantáziáját. Van, aki például kedves túrahelyszínére kalauzol el minket, van, aki mesés virágos kertjét mutatja meg nekünk, s van olyan pályázó is, aki a környezetvédelmi szempontokra hívja fel a figyelmünket alkotásában.

S nem csupán a felbukkanó tartalmak, hanem a technikák, melyben mindezt megfogalmazták a pályázók, igen változatosak. Hiszen a ceruza- és zsírkrétarajzok mellett, vízfestékkel készült képek, makettek, de még hímzések is beérkeztek. Az alkotásokat összegyűjtő albumot lapozgatva, nézegetve, saját kiránduló élményeink is felidéződnek, miközben az alkotó és annak alkotásában gyönyörködő szemlélő valóban közelebb kerülhetnek egymáshoz.

A Tájoló Szociális Egyesület az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központtal együttműködve 2015 óta hirdet meg évről évre képzőművészeti pályázatot, melyre a budapesti középsúlyosan értelmi fogyatékos személyeket ellátó nappali intézmények nevezhetnek. Öröm látni, hogy, mennyi munka érkezett be az idei évben is: összesen közel száz pályamű nyolc fővárosi intézményből. Az alkotások mögött álló kreativitás és tehetség válik láthatóvá e munkákban.

A szervezők régi álma valósulhatott meg azzal, hogy az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat által meghirdetett „2020. évi pályázat Szociális Szervezetek Tevékenységének Támogatására” című pályázat segítségével a beérkezett alkotásokat ebben az albumban ki is adhatták.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság