Gyönyörű, színes sószobát adtunk át a Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvodájában

Hírek
Közzétéve:

A 2022-es Közösségi Költségvetés egyik nyertese lett a Mosolygó Tagóvoda: sószoba kialakítására szavaztak a körzetben a legtöbben. A fejlesztés elkészült, és minden várakozást felülmúlóan hangulatos és kedves lett. Az egészségügyi előnyökről nem is szólva.

Hangos, vidám gyerekcsoport halad el mellettünk az átadó és az ünneplés során, a jelenlévők közül többen is megjegyzik, milyen jó lehet itt óvodásnak lenni, ahol ilyen sószobába ülhetnek be játszani vagy mesét hallgatni a gyerekek.

A Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvodájában a napokban lett kész a várva várt sószoba, a tavalyi Közösségi Költségvetés egyik nyertes projektje.

A gyönyörű, felújított terembe 4000 kiló parajdi kősó került, mellé 1200 kiló himalájai kősó, továbbá homokozósó és LED-fények.

A sószoba mellé új mosdóhelyiség is ki lett alakítva.

Az intézményvezető, Stefán Mariann többször is megerősítette már, hogy a légúti nehézségek és megbetegedések egyre többeket érintenek országszerte, főleg a koronavírus-járvány óta, óriási az igény az enyhítésüket szolgáló megoldásokra, ám hasonló lehetőségre a környéken nincs mód. Pontosabban: eddig nem volt.

„A sószoba kialakítására a Mosolygó Tagóvodában ideálisak voltak a feltételek, így nagyon nagy öröm számunkra, hogy ez lett a nyertes fejlesztési javaslat a körzetben, óriási segítség ez a környéken élő szülőknek és gyermekeknek. Több száz kisgyermek egészségfejlesztését fogja szolgálni a parajdi sót felhasználó sószoba. Köszönjük, hogy ennek a fejlesztésnek szavaztak bizalmat az itt élők” – mondta el Stefán Mariann.

Dr. Kiss László polgármester is elégedettségének adott hangot, mint mondta, abszolút érthető a helyiek döntése, ez a megvalósult fejlesztési javaslat egyszerre hasznos, esztétikus, szolgálja egy egész óvodányi kisgyermek egészségvédelmét és gyógyulását, széleskörűen felhasználható, és sokféle időtöltésre alkalmas. „Pontosan erről szól a Közösségi Költségvetés. Nagy öröm látni, hogy mennyire megéri összefogni, és mennyire erős tud lenni egy-egy helyi közösség. Az ilyen nagyszerű fejlesztések minden egyes ráfordított másodpercet megérnek. Joggal lehetünk büszkék rá.”

A sószobában a fények távirányítóval állíthatók, így a gyerekek hangulatától vagy a tevékenység típusától függően lágyabb vagy élénkebb színt is ölthet a helyiség, amelynek hátfalán egy hatalmas M betű látható.

A parajdi só számtalan jótékony hatással rendelkezik, gyógyhatását 84-féle gyógyító ásványi anyagnak köszönheti. Párájának belégzése gyulladáscsökkentő, és felszabadítja a légutakat, elősegíti a váladékozást, és tisztítja a tüdőt. Maga a só fertőtlenítő és baktériumölő hatású, emellett kiválóan ápolja és védi a bőrt.

Köszönjük, hogy a tavalyi Közösségi Költségvetés során Önök is segítették ezt a fejlesztést a szavazatukkal.

Az óvodásoknak és az óvoda dolgozóinak pedig kívánjuk, hogy sok örömük legyen benne, és minél inkább ki tudják használni a gyönyörű sószobát.

Az idei Közösségi Költségvetés szavazási szakasza hamarosan megkezdődik. Tartsanak velünk idén is, támogassanak szavazatukkal egy-egy ilyen, ehhez hasonló fejlesztési javaslatot. Ne feledjék: a mi otthonunk, a mi döntésünk.

 

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság