Hadrianus Program: Újabb sikeres pályázat!

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 262,01 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 program Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program pályázatán. Ennek köszönhetően megkezdődött az egy telephelyen működő Óbudai Egyesített Bölcsődék Víziorgona 1. Bölcsőde, valamint az Óbudai Mesevilág Óvoda épületének felújítása.

A projekt az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. gondozásában, a Széchenyi 2020 program jóvoltából valósul meg. Az önkormányzat ezúttal a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program „VEKOP-6.1.1-15-BP1 – Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése” elnevezésű pályázaton szerepelt sikeresen. A fejlesztés fontos célkitűzése, hogy megteremtse az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, ezzel is segítve a minőségi szolgáltatásokhoz való hozzáférést, mely a munkavállalói mobilitást, elsősorban a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérését, munkavállalásának támogatását, a 3-7 éves gyerekek bölcsődei és óvodai elhelyezésének biztosításával szolgálja.

A fejlesztés energetikai szempontból is kiemelt jelentőségű, mivel a felújítás során megtörténik a tetőszerkezet szigetelése, a korszerűtlen külső nyílászárók cseréje, valamint a homlokzati hőszigetelés kialakítása. Az elhasználódott burkolatok megújításán, a teljes elektromos hálózat és gépészeti alapvezetékek cseréjén kívül a közös helyiségek festése is megvalósul. Mindezeken túl a konyha és a dolgozói vizesblokk felújítása is megtörténhet.

A napokban megkezdődött a csoportok és az eszközök átköltöztetése. A gyermekeket ideiglenesen a környező intézmények látják vendégül, mely jelentős logisztikát igényel és olykor kellemetlenségekkel jár, azonban a felújítás végeztével egy új, modern, energetikai szempontból is magas minőségű épületbe költözhetnek vissza. Az intézményekben kiváló a közösség, így a dolgozók és szülők pozitív hozzáállása jelentősen megkönnyíti a Városfejlesztő munkáját.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság