Hamarosan elkészül a Boldog Sándor István park Óbudán

Hírek
Közzétéve:

A műszaki átadást követően, április 27-én adják át az óbudai Derű utca – Vihar utca – Szél utca által határolt területen található Boldog Sándor István parkot. A fővárosi TÉR_KÖZ pályázaton is támogatást nyert projekt Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata beruházásában valósul meg, a beruházás során mintegy 6000 m2 közterület újul meg.

Bús Balázs polgármester a park bejárásán kiemelte a közösségi tervezés fontosságát a kerületben. A Derű utcai park terveit három közösségi tervezési alkalom során véglegesítették a környéken élők bevonásával, így alakultak ki a park leendő funkciói: a közösségi tér, a játszótér, a sportpályák, valamint a kutyafuttató és a parkos zöldfelületek. A fejlesztés során közel 20 fát is telepítenek – hangsúlyozta a polgármester. E számos funkció – tette hozzá a kerület vezetője a fővárosi támogatás nélkül aligha valósulhatott volna meg.

Menczer Erzsébet képviselőjelölt a Boldog Sándor István parkban kialakításra kerülő közösségi sportolási lehetőségekre hívta fel a figyelmet, kiemelte többek között a bővülő fitneszparkot, a gumiburkolatú futókört és sportpályát. A képviselőjelölt hangsúlyozta az önkormányzat felelős gazdálkodását, amely a pályázati forrással kiegészítve lehetővé tette a közterület-fejlesztést.

A Derű utcai park kivitelezése jelenleg 90 %-os állapotban van, az utolsó simítások elkészülte, valamint a műszaki átadást követően a környéken élők április 27-én vehetik majd birtokba a Boldog Sándor István parkot.

További részletek a közösségi tervezésben megújuló parkkal kapcsolatosan ITT olvashatóak.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság