Hamarosan indulhat a Kaszásdűlő utca, Szérűskert utca menti fejlesztés

Hírek
Közzétéve:

A projekt fókuszterületét egyrészt a Huszti út és a Kaszásdűlő utca, Szérűskert utca által közrezárt zöldterület, másrészt a 3K Kaszásdűlői Kulturális Központ épülete, harmadrészt a 3K-hoz kapcsolódó közterületek képezik.

A megvalósítás során a közterületek rehabilitációja, multifunkciós sportpálya kialakítása, a gyalogos kapcsolatok fejlesztése, a zöldfelületek megújítása, köztéri berendezések és bútorok kihelyezése a terv.

A ténylegesen megvalósítandó fejlesztésekről lakossági fórumot tart majd az önkormányzat a projekt iránt érdeklődő környékbeliek számára, ennek időpontját az esemény előtt ismertetik.

A Fővárosi Önkormányzat által meghirdetett 2018-as TÉR_KÖZ városrehabilitációs pályázaton a kerületi önkormányzat a projekt megvalósítására 300 millió forintot nyert, amihez Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 124 millió forint önrészt biztosít.

A korábbi közösségi tervezések alkalmával megfogalmazott fő fejlesztési vonalak a következők:

  • új közösségi tér és közösségi épület létrehozása a Huszti út, Kaszásdűlő utca közötti területen,
  • forgalomtechnikai beavatkozás az áthaladó forgalom megakadályozására és a gyalogos forgalom előnyben részesítésére,
  • a Pethe Ferenc tér használhatóságának javítása: árnyékolók, új térbútorok, a szökőkút felújítása-fejlesztése, az orvosi rendelők előtti téren funkcióbővítő beavatkozás (esőbeálló, játékeszközök),
  • a Dugovics Titusz téri zöldfelület és a szivarfák alatti terület revitalizálása: a kitaposások rendezése, a szivarfák alatti terület közösségi térré alakítása jól használható ülőhelyekkel, a domb átjárhatóságának növelése.

Emellett forgalomtechnikai beavatkozásokra is sor kerül majd, a Szérűskert utca és a Kaszásdűlő utca között csak gyalogos átjárás lesz, ezzel egyidejűleg pedig a Köles utca a HÉV felé, a Szérűskert utca pedig az Apát utcától a Huszti út felé lenne egyirányú, hogy a jelenlegi legtöbb autós konfliktust okozó Köles utcai forgalmi helyzet parkolóhelyek feláldozása nélkül megoldódhasson.

A tervek:

Kaszásdűlő kivitelezési terv

Tér-Köz tabló a kaszásdűlői fejlesztésről

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Házhoz megy a könyv – Az Óbudai Platán Könyvtár szolgáltatása

Hírek
Közzétéve:

Felhívás a tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratására

Hírek
Közzétéve:

Megjelent az Óvodai Iránytű 2024. évi kiadványa