Hamarosan ismét eredeti állapotában vehetik birtokba a Hajógyári-szigetet a látogatók

Hírek
Közzétéve:

Hamarosan ismét birtokba vehetik a harmadik kerületi lakosok a Hajógyári-szigetet. Ahogy abban a Sziget Fesztivál szervezőivel megállapodtunk, a fesztivál lebonyolítói augusztus 23-tól megnyitják a budai oldalon a K-hídtól az északi szigetcsúcsig húzódó sétányt és a játszóteret. 

A teljes Hajógyári-szigetet szeptember 1-jén adják át a lakosság és a látogatók számára. Hivatalosan ettől a dátumtól szabad ismét a nagy parkoló is, de a munkálatok befejezésétől függően elképzelhető, hogy már az augusztus 25-öt követő napokban is lehet itt parkolni.

A terület visszaadását követően a Fővárosi Önkormányzat és a Főkert koordinálásával megkezdődik a zöldfelületek rekultivácója.

A Sziget Fesztivállal kötött megállapodásunk alapján, szeptember 1-jén a játszótér mellett (a korábbi mosdó helyén) új nyilvános WC nyílik, amely az ősz végéig áll a látogatók rendelkezésére. Ezt követően fog megépülni az állandó nyilvános mosdó a Főkert-iroda mellett, amit jövőre már használhatnak.

A szervezők mindent megtesznek azért, hogy minden hátramaradt szeméttől megtisztítsák a szigetet és eredeti állapotában adják át a területet.

Kérjük, ha bármi rendelleneset tapasztalnak, a hello@szigetfestival.com e-mail címen jelezzék, hogy mielőbb meg lehessen oldani a problémát.

A munkálatok befejeződéséig kérjük, hogy a szigeten sétálva, futva, különösen fülhallgatóval zenét hallgatva fokozottan figyeljenek a munkagépekre vagy a biztonsági szolgálat jelzéseire.

Köszönjük a türelmüket és megértésüket!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Az óbudaiságot nem lehet eldózerolni

Hírek
Közzétéve:

25 éve testvérvárosunk Varsó Bemowo – Március 23. a lengyel–magyar barátság napja

Hírek
Közzétéve:

Ma gyújtjuk meg a második adventi gyertyát