Hangolódj rá! – Ifjúsági koncerten mutatkoztak be a fiatal kerületi tehetségek

Hírek
Közzétéve:

„A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő. Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik” – Kodály Zoltán világhírű zenepedagógus gondolatait idézte dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere a Hangolódj rá! ifjúsági hangverseny fellépőit és közönségét üdvözölve.

Élő zene az Óbudai Társaskörben

A Hangolódj rá! koncertre a hagyományokhoz híven harmadik kerületi középiskolás diákok jelentkezését vártuk, hogy mutatkozzanak be, mutassák be művészeti tudásukat, a klasszikus és a népzene iránti elköteleződésüket. A hangszeres előadók mellett kórusok is éltek a lehetőséggel.

A tavalyi online közvetítés után idén szerencsére személyes jelenlét mellett élvezhettük a műsort az Óbudai Társaskörben. A házigazda Mihály Frida, a szervező Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat alpolgármestere és Géczy Barnabás, az ifjúsági önkormányzat kommunikációs vezetője voltak.

Budai Sándor ifjúsági polgármester is köszöntőbeszéddel üdvözölte a megjelenteket, és megköszönte Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatását.

A művészet ereje generációkat köt össze

A közönség soraiban meghívott vendégeink és a fellépők büszke szülei mellett ott ült a programban részt vevő iskolák számos igazgatója, ének-zene tanára, diákokat felkészítő pedagógusa. Köszönjük, hogy szeretetteljes szakmai munkájukkal támogatták az előadókat.

Az Óbudai Árpád Gimnázium nagykórusának műsora után Makrai Márton, a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium tanulója gitármuzsikával, Kovács Dominik az Óbudai Árpád Gimnázium diákja pedig zongorajátékkal bűvölte el a közönséget.

A hangverseny zárásaként a Medgyessy Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákjait hallgathattuk meg. A Hangolódj rá! ifjúsági hangverseny idei különlegessége, hogy a nemzetiségi iskola tanulói ezúttal meghívott vendégek, a német hagyományőrző Braunhaxler Dalkör tagjaival léptek fel, megmutatva, hogy a közös zenélés a nemzedékek között is képes hidat építeni.

Számítunk egymásnak!

Köszönjük minden fellépőnek a magával ragadó előadást, hálánkat emléklap mellett ajándékkal is kifejeztük: a csomagban lévő füzeteket az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ ellátottai és közalkalmazottai együtt készítették, a kitűzők pedig a kerámiaműhelyben dolgozó ellátottak alkotásai. Köszönjük a felajánlott szép tárgyakat, e gesztusnak fontos, mindannyiunknak szóló üzenete van.

Önkormányzatunk elkötelezett a társadalmi fenntarthatóság mellett, a Számítunk egymásnak! jelmondattal is kifejezve: kiállunk az olyan célok mellett, mint a fogyatékossággal élő emberek aktív bevonása a közösség életébe, mindennapjaiba, kulturális programjaiba.

Köszönjük, hogy ennyien velünk tartottak, köszönjük a szervezők fáradhatatlan munkáját, a fellépőknek pedig szívből gratulálunk a nagyszerű műsorhoz!

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság