Hangversennyel emlékeztünk a legendás karnagyra és zenepedagógusra – Till Ottó-emlékest az Óbudai Társaskörben

Hírek
Közzétéve:

Szeptember 19-én az Óbudai Társaskör koncertjén dr. Kiss László polgármester Túri Évát, Till Ottó özvegyét is köszönthette – az Óbudai Kamarazenekar és Érdi Tamás zongoraművész Schubert, Mozart és Decsényi János műveit szólaltatta meg.

„Till Ottó alakját felidézve tanítványai, kollégái, barátai és minden zenekedvelő óbudai elsőként azt említi, hogy a zene általi közösségépítés különleges tudója volt” – mondta dr. Kiss László köszöntőjében az emlékesten.

Kodály vallotta, a zenével nemcsak közönséget, hanem közösséget is teremthetünk. És Till Ottó akármihez nyúlt, akármibe fogott, hű maradt ehhez, hiszen munkája nyomán mindig egymás iránt érdekelődő, egymást támogatni tudó és akaró zenészek, szülők, gyerekek formálódtak igazi csapattá.

A karnagy és a kiváló zenepedagógus ezer szállal kötődött Óbudához, a kerülethez és a kerülethez tartozó Siófok-sóstói Gyermek- és Ifjúsági Táborhoz is: rendszeresen vezetett zenekari és művészeti táborokat a Balaton partján. Így egykor díszpolgári címmel hálálták meg mindazt, amit Óbudáért tett, a közelmúltban pedig összefogással emlékfát is ültettek Sóstón, amely őrzi a nevét, jelezve: közös felelősségünk és kötelességünk ápolni az örökségét.

 

till ottó esten polgármester

Dr. Kiss László polgármester Till Ottó kerületi munkásságára emlékezett

till ottó esten virágátadás

Dr. Kiss László az emlékesten köszönthette a karnagy-zenepedagógus özvegyét, Túri Évát, aki szintén művész és pedagógus

till ottó-esten taps

Méltó megemlékezést tartottak az Óbudai Társaskörben

Fotó: Éder Vera

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság