Harmóniában a közösségi és árvízvédelmi tervek – Újabb mérföldkőhöz érkezett a Római-part fejlesztése

Hírek
Közzétéve:

A főváros új vezetése hivatalba lépésekor az egyik első lépésként határozott arról, hogy széles körű társadalmi részvétellel alakítja ki a Római-part hosszú távú jövőképét. Ennek tervezése lezárult, konszenzus született arról, hogy a területet csak úgy szabad fejleszteni, hogy az segítse megőrizni a part egyedülálló hangulatát.

Most újabb fázisába érkezett a fejlesztés: a Fővárosi Önkormányzat hamarosan meghirdeti a Római-part árvízvédelmének műszaki és közösségi tervezésére vonatkozó közbeszerzési eljárást. Ennek előkészítő lépése az az úgynevezett indikatív ajánlatkérés, amelynek felhívása itt érhető el:

https://budapest.hu/…/felkeres-indikativ-arajanlatok…

A tervezés két részből áll majd. Egyrészt egy árvízvédelmi tervezési folyamatból, amelynek részeként döntés születik az árvízvédelmi mű nyomvonaláról, majd elkészül ennek az engedélyezési terve.

Ezzel párhuzamosan pedig közösségi tervezéssel készül a Római-part középtávú fejlesztési koncepciója és a sétány szabadtér-építészeti terve. A munkáknak összehangoltan kell folyniuk, mindkét, a műszaki és a társadalmi igényeket is figyelembe véve.

Fővárosi vezetés tehát alapvető szemléletbeli változást is szeretne érvényesíteni a tervezés során. Ugyanis amíg a korábbi gyakorlat kizárólag műszaki szempontokat vett figyelembe, addig a most a közösségi és az árvízvédelmi tervek szoros együttműködésben készülnek majd.

Ehhez mindkét fél résztvevőinek ki kell lépni a komfortzónájából. A közös cél érdekében, hogy egy komplex folyamat révén juthassunk el a lehető legtöbb szempontot figyelembe vevő megoldáshoz.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság