Három éve bringásreggelizünk

Hírek
Közzétéve:

A meghirdetett reggelikre zömében családok, párok, munkatársak vagy baráti társaságok gördülnek be az előre meghirdetett péntek reggeleken. A visszatérő bringásreggelizők mára át is ülnek egymás asztalához, beszélgetnek pár percet és így indulnak tovább napi dolgaikra.

A programban több mint kétezerötszázan fordultak meg az idén is résztvevő vendéglátó helyeken (Esernyős, Rozmaring étterem, This is Melbourne too, Cziniel cukrászda, Csillaghegyi Megálló), valamint a két újonnan csatlakozott, de remekül vizsgázó és közkedvelt helyszínen (Pékesség, Jó Kenyér Római). A kialakított rendszer más kerékpáros szervezetek figyelmét is felkeltette, májusban a III. kerületi Bike & Breakfast követendő „best practice”-ként mutatkozott be a Közlekedési Kultúra Napján szervezett fővárosi kerekasztalon.

Hagyományteremtő céllal ismét megrendezték az októberi záróeseményt is, amelyen ajándékok és programok várták a bringásokat, kisorsolták az idei nyeremény játék nyerteseit is. A nyertesek listája az www.bikeandbreakfast.hu weboldalon található. Az eseményen azt a kedvcsináló kisfilmet is levetítették, amelyet a szeptemberi Mobilitás Hetén több helyszínen forgattak a résztvevőkről.

A folytatás természetesen nem maradhat el 2019-ben sem, előre láthatóan jövő februárban, vagy márciusban folytatódnak a bringásreggelik, és visszatér a pecsétgyűjtő füzet is, amelyet idén többen – főként a gyerekek és szüleik – hiányoltak. Jövőre egyébként a főszervező Esernyős igyekszik a Bike & Breakfast résztvevőinek és a kerületi kerékpárosoknak további bringás lehetőségeket is bemutatni. Ennek első lépéseként már ingyenesen elérhető az Esernyős turisztikai infópontjában az a BKK kiadvány, melybe a közlekedési vállalat a főváros kerékpáros útvonalait gyűjtötte egybe, így ha valaki nem online szeretné letölteni, bármikor magával viheti ezt a jól használható térképet akár a kerékpáros táskájába rejtve.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság