Hárommilliárdból újul meg a Csillaghegyi Strandfürdő

Hírek
Közzétéve:

A beruházással a négy évszakossá váló strandfürdő új épületét wellness részleggel, szaunavilággal, gyerekbirodalommal és étteremmel szerelik fel, és a fürdőt a sportolók részére, elsősorban az utánpótlás neveléséhez szükséges feltételeknek megfelelően alakítják ki.

„Hét szinten épül majd meg a fürdő, összesen hétezer négyzetméternyi fürdőterületet építenek be tizenegy medencével” – fogalmazott Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt. vezérigazgatója. A strand három szabadtéri medencéje is megmarad. A fürdő egyik éke lesz egy Barcsay Jenő által készített mozaik, amelyet a hamarosan lebontandó régi újpesti fürdőből hoznak majd át.

A sportolást- és a közönségforgalmat szolgáló funkciók az új épületszárnyba kerülnek elhelyezésre, míg a szabadidő eltöltését, pihenést szolgáló funkciók a meglévő, korszerűsített épületrészbe kerültek betervezésre. A sportolni vágyókat és úszásoktatásra jelentkezőket egy 25 méter x 33 méteres két irányban kötelezhető versenymedence és egy 10 méter x 12 méteres tanmedence várja. A versenymedence alkalmas lesz kisszámú nézőközönség befogadása mellett úszóversenyek és vízilabda mérkőzések lebonyolítására is. A wellness részlegben 32, 36, 38 Celsius-fokú élményelemekkel ellátott medence várja a pihenni vágyókat. Ezen a szinten pihenő területek és masszázshelyiségek kerülnek kialakításra. A Gyerekparadicsom területén a vizes gyermekjátszóházhoz kapcsolódóan egy megőrző-foglalkoztató kuckó, pelenkázó kialakítását tervezzük. A szaunavilágban helyet kap aromaszauna, ördögszauna, gőzkamra, nagyméretű panorámás finnszauna, hideg- és melegvizes merülő medencével. A panorámás külső teraszon 36oC-os élménymedencét terveznek építeni.

Nyitókép: budapest.hu

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság