Háromszáz köbméter illegálisan lerakott hulladékot kellett felszedni, elszállítani és a területet megtisztítani

Közzétéve:

Sajnos kerületünkben is egyre növekvő probléma az illegális hulladék lerakása, kül- és belterületen egyaránt. Önkormányzatunk jelentős összegeket fordít az illegális hulladék elszállítására, az érintett területek mentesítésére, mely pénzkeret fejlesztéseket, felújításokat és egyéb hasznos célokat is szolgálhatna.

Ebben az évben mostanáig mintegy 3500 köbméter illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek be munkatársaink, amely csaknem tíz százalékkal több, mint a tavalyi év azonos időszakában volt. Az illegális lerakóhelyeken legtöbb az építési hulladék, a nagydarabos lom, a háztartási gép, az autógumi és egyéb veszélyes hulladék.

A hulladék illegális lerakásának megelőzésére – amellett, hogy felhívjuk a figyelmet a lomtalanítás és a hulladékudvari leadás lehetőségeire – több lépést is tettünk. Kollégáink mostanáig tizenegy esetben tettek rendőrségi feljelentést, miután az érintett terület mentesítése során sikerült a hulladék származási helyére utaló adathordozót begyűjteniük, és több helyszínre ideiglenesen térfigyelő kamerákat is kihelyeztünk.

Ezúttal a kerületi Keled úton számoltuk fel az illegális lerakót és tisztítottuk meg a területet: mintegy 300 köbméter hulladékot szedtünk fel és szállítottunk el.

Kollégáink munkáját köszönjük!

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság