Hatalmas részvétellel és óriási érdeklődés mellett zajlott le az Első Óbudai Esport Bajnokság

Hírek
Közzétéve:

A harmadik kerületi Gamerlanddel összefogva 2023. július 15-én megrendeztük az Első Óbudai Esport Bajnokságot, amelyen több mint 600 óbuda-békásmegyeri versenyző vett részt. Ez kiemelkedő számnak bizonyul az esport világában, mert kikötés volt, hogy kizárólag harmadik kerületi lakcímmel rendelkező személyek vehetnek részt a versenyen.

Az Első Óbudai Esport Bajnokságon a helyi fiatalok FIFA-ban, Forma-1-ben és CS:GO-ban mérettethették meg magukat. A Gamerlandben rendezett döntő teltház közeli volt, továbbá az online érdeklődés is hatalmasra nőtt: a CS:GO mérkőzésekre több mint 14 ezerszer kattintottak nézők, ami hazai viszonylatban átlag feletti elérésnek számít, mivel nem profi csapatok nevezhettek be a mérkőzésekre, hanem bárki, aki harmadik kerületi fiatal.

Ugyanakkor a résztvevők között így is megjelentek népszerű versenyzők: az előző két évben az év Esport szervezetének választott Lenovo Legion Honvéd két játékosa is jelen volt, mindketten éremmel tértek haza, a FIFA versenyt pedig Szoboszlai Dominik esport csapatának, a Dominationak a játékosa nyerte meg.

A verseny május 27-én indult három helyszíni selejtezővel és egészen július 15-ig tartott, amikor is megtartottuk a remek hangulatú döntőt, ahová nagyjából 250-300 ember látogatott ki. A döntő napján minden látogató ingyen kipróbálhatta a Gamerland játékait, tombolán vehetett részt, valamint a családok ingyenes Gamerland kupont is kaphattak.

Kisorsolt tombola nyeremények:

  • 5 db. 20 ezer forint értékben Gamerland utalvány
  • 55 ezer forint értékben Alza utalvány
  • 2 db. 3 fogásos 2 fős Gourmet élmény vacsora
  • 1 db. 2 fős Wellness hétvége
  • 1 db. 2-4 fős élmény hétvége
  • 1 db. Sziget napijegy

A nyári szünidőben kiemelten nagy figyelmet fordítunk arra, hogy tartalmas szórakozást, ugyanakkor biztonságos környezetet biztosítsunk a kerületben élő gyermekeknek és fiataloknak.

Köszönjük a Gamerlandnek és minden résztvevőnek, hogy partnerünk ezen törekvésünkben!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Egyedi kedvezmények Óbuda Napján az Óbuda-Békásmegyer applikációval

Hírek
Közzétéve:

Hazatért a Madonna Óbudára

Hírek
Közzétéve:

Ismét oldtimereket csodálhatunk meg a Fő téren!