Házhoz mennek a könyvek 2018-ban is

Hírek
Közzétéve:

2018-ban is kényelmesen, otthonukba szállítva a könyveket, folyóiratokat olvasgathatnak az idős és mozgásukban korlátozott III. kerületiek a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZK) és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata között most aláírt együttműködési megállapodás eredményeképpen.

Dr. Fodor Péter az FSZK főigazgatója és Kelemen Viktória alpolgármester írták alá az együttműködési megállapodás a Könyvet házhoz szolgáltatás további működtetéséről
Dr. Fodor Péter az FSZK főigazgatója és Kelemen Viktória alpolgármester írták alá az együttműködési megállapodás a Könyvet házhoz szolgáltatás további működtetéséről

Kelemen Viktória alpolgármester a Fő téri könyvtárban tartott eseményen méltatta a könyvtár partnerségét a 11 éve, 2007-óta elérhető szolgáltatás működtetésében, és köszönetet mondott az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ munkatársainak a közreműködésért. Az alpolgármester kiemelte, hogy az önkormányzat fenntartásában működő Óbudai Platán Könyvtár hasonló szolgáltatásával a kerület valamennyi idős, beteg, illetve mozgásában korlátozott lakosának lehetősége van igénybe venni a könyvtári szolgáltatásokat.

Dr. Fodor Péter a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója kiemelte azt a partneri viszonyt, ami az intézmény és az önkormányzat között immár több, mint egy évtizede fennáll. A főigazgató hangsúlyozta ez a „kulturális közszolgáltatás” jelentős segítség azoknak, akik fizikailag képtelenek eljutni a könyvtárakba. A Könyvet házhoz szolgáltatás keretében az elmúlt évben 150 kölcsönzési alkalom során több mint 2000 könyvtári dokumentum fordult meg az olvasók kezében.

A főigazgató megköszönte Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a könyvtárak állományának bővítéséhez nyújtott támogatását, így az FSZK két működő kerületi könyvtárában 6000 olvasó mintegy 174 000 dokumentumot érhet el.

Dr. Fodor Péter reményét fejezte ki, hogy a jelenleg zárva tartó Bajáki Elemér utcai könyvtár épületének felújítása a következő hónapokban megkezdődhet, így a csillaghegyi könyvtár is hamarosan fogadhatja majd az olvasókat.

A Könyvet házhoz szolgáltatás révén könyvek, folyóiratok, egyéb dokumentumok jutnak el a mozgásukban korlátozott, lakáshoz kötött emberekhez. A szolgáltatás zavartalan működtetéséhez nélkülözhetetlen gépkocsit az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ Támogató Szolgálata biztosítja. A szolgáltatást a FSZEK III. kerületi fiókkönyvtárai mellett az önkormányzat saját intézménye, az Óbudai Platán Könyvtár is biztosítja.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság