Hékás Békás Családi Nap a Csobánka téren

Hírek
Közzétéve:

A Hékás Békás Családi Napon senki sem fog unatkozni. A vidám műsorok és koncertek szünetében hennafestést, csillámtetkót is csináltathatunk, vagy megpihenve elmerülhetünk a kulináris élvezetekben. A Főzdebusz és a kézműves sörök mellett lángos és sültek, rétesek és jégkása is várja a fesztiválozókat.

Koncertek, programok

10.00 – 11.00      Zenebatyu élményprogram

Flakolele, ökopáncs és kartonyetta? A Zenebatyu Élményprogram egyik célja, hogy minden háztartási hulladékból hangszert készítsen, nem is akármilyet. Sőnfeld Mátyás zeneterapeuta szívószálon játssza a Star Warst, kartonkazun a Jégvarázst, de mankóból is fuvolát varázsol. Dallamot játszik a fogkrémes tubus, recseg a sörszofon, és a program során tényleg megtanulsz kesztyűbe dudálni! Az Ökohangszerek mellett autentikus hangszerek is felcsendülnek, mint az óceándob, a cajon, a fafuvola vagy épp a sámándob, sőt látványos zenés kísérletekkel is találkozhatunk.

11.00 – 11.35      Bohócműsor – vidám, zenés interaktív előadás a téren

A gyermekek végig aktívan részt vesznek a műsorban. A nézők összetételének, a gyerekek korosztályának megfelelően változik a tartalom. Gyermekdalokkal és a hozzájuk tartozó sok-sok játékkal, mozgással, megannyi nevetéssel fűszerezik az előadók, nagyobb gyerekeknek vicces, de valódi bűvésztrükkel egészítik ki.

12.00 – 13.00      Kispárna zenekar, koncert

A műsor repertoárjába azokat a dalokat gyűjtötték össze, amelyek a környezetvédelem, az egészséges életmód fontosságát hangsúlyozzák. Élvezetes interakciókkal idézik meg a szelektív hulladékgyűjtést, a komposztálást, a virág- és faültetést, az újrahasznosítást, az állatokról, növényekről való gondoskodást. A minket körülvevő környezet óvásán kívül szó esik arról is, miért olyan fontos a tulajdon egészségünk védelme, és hogy mit tehetünk ezért. A koncert alatt megelevenedik a Kuka Detektív, a Fogtündér, a gyógyteákat főző jóságos boszorkány, és hogy a játékot még mókásabbá tegyék, a gyerekek maguk is átváltozhatnak hegymászókká, erdészekké, tornászokká.

13.15 – 14.00        Netz Produkció interaktív mese és játék a Triola játszóházban

14.00 – 14.45         Janza Kata, Szabó P. Szilveszter – Mesemusicalek

15.15 – 16.00       Kökény Attila – koncert

16.15 – 16.45         ÖKO-Mesekuckó bábos foglalkozás a Bábozd Zöldre Környezeti Nevelési Egyesület játszóházában

17.00 – 18.00        Roxymbol zenekar – külföldi és magyar slágerek minden korosztálynak

A zenekar négy éve alakult, főként professzionális (Syconor, Főnix, Stop, Apolló, ABBA Solution) együttesekben már sikerrel bemutatkozó tagokból. Hazai és külföldi, zenei pop-rock ikonok, rockszimbólumok dalait hallhatjuk tőlük, a 60-as, 70-es, 80-as évek legjobb előadóitól, valamint feldolgoznak több népszerű számot mai dalszerzők terméséből is (Anna & The Barbies, Magna Cum Laude, Péterfi Bori).

10.00 – 18.00      Triola Kreálda játszóház: kézműveskedés és ügyességi játékok

14.00 – 18.00      Bábozd Zöldre Mimóval és Csipekkel Mesés környezetvédelem gyereknyelven – játékok, totó, szerencsekerék, környezetvédelmi játszóház

Az esemény háziasszonya: Geszler Dorottya.

A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várunk a Békásmegyeri Közösségi Házban, a Csobánka téren.

 
Kökény Attila

 

Kispárna zenekar

 

Bábozd Zöldre Egyesület

 

Zenabatyu – Sőnfeld Mátyás

 

Roxymbol

 

Triola játszóház
(A rendezvény a hatályos járványügyi intézkedéseknek megfelelve, az aktuális létszámkorlátozást betartva, védettségi igazolvány nélkül látogatható.)

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság