Helyben hogyan? konferencia

Aktuális
Közzétéve:

Helyben hogyan? Fiatalok a településeken című konferencián és börzén vettek részt Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzatának (OBIÖK) fiataljai a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság (GYIÖT) meghívására.

Budapestről és a számos vidéki településről érkezett, 202 fő részvételével megszervezett konferencia Magyarország ifjúsági munka panorámaképét kívánta megjeleníteni, a települési ifjúsági munka aktualitásaival együtt. Emellett hazai és európai szintű kitekintést is tett. A rendezvény során rövid felvezető előadások, nagy közös beszélgetések és nem formális tanulási módszerek alkalmazásával megvalósuló programelemek valósultak meg.

A harmadik kerületi fiatalokat Lengyel László Levente ifjúsági alpolgármester, Kiss Mariann ifjúsági referens, illetve Pólya Emese képviselte, aki a kerületi Alternatív Közgazdasági Gimnázium volt diákja. Az általa fejlesztett „Metamorf, közösségépítő kártyajátékot” nagy érdeklődés övezte. A délutáni börzén folyamatosan voltak az Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat (ÓBIÖK) asztalánál és érdeklődtek a működésükről, programjaikról.

A konferencia szervezői készítettek egy videót is „Pillanatképek fiataloktól, nem csak fiataloknak”, amely a konferencián került először bemutatásra:

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság